molot navrud - mistablog 2.0

Elmondom, mi van.
Zene, film, média, politika.
Ilyesminden.

Legutóbbi kommentek

Régi blog

R-E-S-P-E-C-T

2008.09.09. 12:00 mista

Elmondom, mi van. Az van, hogy zajlik a tizenharmadik paralimpia Pekingben. Szokásosan nem övezi akkora felhajtás és akkora érdeklődés, mint a nyári olimpiát, pedig. Az ezen elért bámulatos eredmények, az ezen induló sportemberek nemhogy kisebb, de hatványozottan nagyobb figyelmet és tiszteletet érdemelnének, mint a klasszikus olimpiák sztárjai. Persze szó sincs itt semmiféle pozitív diszkriminációról (fúj!), egyszerűen csak lássuk be: amit ezek a lányok és fiúk odakint művelnek, az sokkal nagyobb bravúr, mint amiket augusztusban láthattunk a (genetikailag kicsit néha már ugyan átszabdalt, de amúgy) teljesen egészséges sportolóktól.

Úgyhogy részemről minden tiszteletem az övék, tessék figyelni a paralimpiát!

1 komment

Címkék: sport felhívás

A bejegyzés trackback címe:

https://mista.blog.hu/api/trackback/id/tr67655275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Petya 2008.09.16. 10:51:47

a hétvégén véletlenül néztem a Paralimpiából pár szösszenetet. élőben nyomták a Ausztrália-Japán kerekesszékes kosármeccset (tán negyeddöntő volt asszem). félelmetes, hogy milyen mutatványokra képesek a székben ülők, egy teljesen ép ember is megirigyelhetné a technikáját egyik-másik játékosnak... szinte ugyanolyan akciódús és élvezetes egy ilyen mérkőzés - ütközések, faltok, stb. - mintha testileg teljesen fitt emberek játszanának lenn a pályán. na és persze a TELJESÍTMÉNY: emberfeletti...
süti beállítások módosítása