molot navrud - mistablog 2.0

Elmondom, mi van.
Zene, film, média, politika.
Ilyesminden.

Legutóbbi kommentek

Régi blog

Zenecsakúgy: Luomo - The Tease Is Over

2008.01.27. 14:40 mista

8 komment

Címkék: zene videó zenecsakúgy

A bejegyzés trackback címe:

https://mista.blog.hu/api/trackback/id/tr16313533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lacoste 2008.01.29. 18:36:28

bocsanat, hogy ehez a blogposthoz csatolok egy tok masrol szolo temat, de muszaj volt, mert kivancsi lennek a te velemenyedre mista, meg ugy alltalaban azoknak az embereknek is akik javareszt ide irogatnak! megjegyzem evek ota egyik legerdekesebb tema a forumon. egy beirast a blogodban megerne, ha nem igy gondolod akkor sorry, nem kell a fejemet venni erte! ;) a link: www.freee.hu/?p=forum_topic&id=6601&id=6601
csao

jasszgeri 2008.01.30. 01:36:42

ha már frí, épp nevelek ott egy díszpicsát. beírom a témazáróját. ha már off és nem gond. :)

................................................................................................................

első feladat.) 10p
jellemezd minimum 5 mondatban mike banks ars poeticáját.

második feladat.) 5p
(igaz-hamis*)

a.) anettka a ferihegyi reptér bartók bélára való átkereszteléséért kampányolt 2006-ban.
b.) richard hawtin édesapja a detroiti ford gyárban dolgozott, mint műszakvezető-asszisztens.
c.) sven väth egy 17 éves fiú büszke édesapja.
d.) darren emerson a born slippy előtti korszakban az underworld tagja volt.
e.) ricardo villalobos gyakran lejátsza az augusto pinochet bukása után megújult chilei himnuszt.

harmadik feladat.)
(kösd össze a megfelelő párokat*) 5p

brighton_beach.......tresor
alan_wilder.............max_romeo
prodigy..................norman_cook
pacou....................depeche_mode
delsin....................peel_seamus

20p - 1/4 deftonz vagy.
19p - kb. 2 egész szkítör vagy.
15p - mit iszol?
10p - jó helyen szotyiztál.
05p - óvatosan a kijelentésekkel.
00p - hülye picsa vagy.

* minden helyes válasz 1 pont. helytelen válaszért pontlevonás jár.

lacoste 2008.01.30. 02:02:57

sztem defi megorultel :))

nevelned inkabb az orsit, ugyis szingli lett ;)

mista · http://langologitarok.blog.hu 2008.01.30. 10:41:55

azt remélem, vágod def, hogy egy ilyen feladatlap összeállításával a "nagyképű, öntelt fasz" kategóriájába sorolod magad a legtöbbek szemében, ami egyfelől nem szerencsés, másfelől én ebből a szerepből - ugyan ebben a körben - már minden lehetőt kihoztam évekkel ezelőtt, úgyhogy kár is próbálkozni :D már én is túlléptem ezen. mint ahogy az ilyen túlpörgött nevelőszándék is lecsengett. nálam.

ha ennek ellenére ragaszkodsz ehhez a vonalhoz, őszintén sok sikert az átképzésekhez, szeretném majd ha bemutatnád az első olyan trenírozott díszpicsát, aki nevelésed eredményeképpen esküvői bevonulózenéjét a selected ambient works 2-ről választja és a lagzi után detroitba indul nászútra.

ja és egy tanács a későbbiekre: a "helytelen válaszért pontlevonás jár" stílusú tanárokat mióta világ a világ mindenki akasztófán szeretné látni, ám mivel ez napjainkban ritkán valósulhat meg, így egy korhűbb bosszúállási mód eredményeképpen ezeknek a tanároknak karcolják meg leggyakrabban a kocsijukat és törik be legtöbbször a szélvédőjüket. enyhébb esetben ezekre a tanárokra emlékeznek a diákok még a minden rossz emléket megszépítő hosszú évek múlásával is a "hogy dögölne meg" és a "rohadna meg ott ahol van" mondatok lelkes skandálásával. szóval, szar ilyen tanárnak lenni.

mista · http://langologitarok.blog.hu 2008.01.30. 11:30:41

lacoste: gyűjteni zenéket és a bennük található minták forrását izgalmas dolog és szép hagyománya van a megszállott zenefejek körében. szóval ez idáig rendben. hogy ez mennyire izgalmas csakis a gyűjtők ismereteitől és a lelkességük szintjétől függ. én magam is kedvelem ezt, szoktam ilyesmivel szórakozni ha nagyon ráérek.

azonban a topikindítóban felvetett "probléma", miszerint "Vannak dj-k, producerek, akik az egész karrierjüket ilyen kis nyúlásoknak, kimetszéseknek köszönhetik (...) Ennyire kifogytak volna a producerek az ötletekbõl?" kapásból egy izmos baromság, pláne a példaként felsorolt nevekkel illusztrálva a felvetést.

miért? hát mert az egész popkultúrának, sőt a huszadik század második felében uralkodó művészeti irányzatoknak általában az egyik legerőteljesebb eleme a "mintázd ki és használd újra" attitűd, enélkül nem született volna meg a legtöbb elektronikus tánczenei stílus, de még bartóknak és kodálynak is nagy problémái lettek volna. sőt, mint mondtam, a legtöbb egyéb művészeti ág is hatalmasat merített ebből, enélkül - kis túlzással - nem lett volna olyan, hogy posztmodern.

amúgy - bár csak egy pillantást vetettem rá -, a topikban jól összekeverednek a dolgok, mert más az ötlettelen nyúlás és más amiről fentebb beszéltem. nyilván én sem a pofátlan és ötlettelen lopásokat védem (amire szintén van példá az a topikban említettek között), ám a topikindítóban megnevezettek szinte kivétel nélkül megérdemlik a védelmet, hiszen sokkal inkább tartoznak az előbb említett attitűd követői közé (az más kérdés, hogy gyakorlatilag egy idő után nem is létezik olyan, aki ne követné akár önkéntelenül is), mint a pofátlan nyúlók táborába.

na most hirtelen ennyire futotta, több időm egy szál se, majd megnézem a topikot alaposabban és ha lesz mire, akkor reagálok. feltéve ha még mindig érdekel :)

jasszgeri 2008.01.30. 16:38:51

nem norbert, nem vágom. mert hát a kicsire nem adunk, a nagy meg nem számít. ez ilyen. ez nem köszön. :)
nem akarok személyeskedni, de a "helytelen válaszért pontlevonás jár" szemlélet lehet, h a btk-n felháborodást okoz, de egy orvosin, jogon menj át szerencsével az anatómia, alkotmányjog kollokviumon. meg lesz a következménye. :)

mista · http://langologitarok.blog.hu 2008.01.31. 04:28:01

mit bölcsészkar, jog vagy orvosi? én középiskolás tanulókra gondoltam, mert hiszen azt nyilván te is belátod, hogy a teszted maximum az a szint :D

mista · http://langologitarok.blog.hu 2008.01.31. 04:30:26

amúgy az jutott így hajnalban eszembe, ettől az egésztől tök függetlenül, hogy ez a "kicsire nem adunk, a nagy meg nem számít" lehetne akár a magyar himnusz is. vagy kiírhatnánk az ország határain, nagy táblákra.
süti beállítások módosítása