molot navrud - mistablog 2.0

Elmondom, mi van.
Zene, film, média, politika.
Ilyesminden.

Legutóbbi kommentek

Régi blog

Hidd el, Tónimatyi, leszarnak!

2008.05.17. 21:05 mista

Esküszöm, nem akarom bántani a srácot, de amikor elolvastam ezt a cikket, azt hittem, csak valami vicc. Aztán fájóan hasított belém a felismerés, hogy amennyire annak tűnik, ez pont annyira komoly és Barátok Közt Tóni tényleg azt képzeli, hogy ez így rendben van és ez így jó. Mármint az, hogy kiadott egy lemezt, amin szerelmes dalokat énekel átszellemülten. Feldolgozásokat. A repertoár Máté Pétertől, Demjén Rózsin át egészen Zámbó Imréig terjed, szóval valami olyasmit készített a srác, mint a Fasza Tibi. Sőt, magával a Mesterrel együtt rakták össze az anyagot, úgyhogy a siker és a minőség garantált. Gondolja Tóni, vagyis Matyi, bár ez gyakorlatilag mindegy. Mármint, hogy Tóni vagy Matyi.

Nos, a lemez megvan, a srác pedig ilyeneket mond a Velvetnek, hogy "Nagy előny, hogy már ismernek és az is előny, hogy feldolgozásokat énekelek, amire kíváncsiak lehetnek, hiszen Dósa Matyi, egy fiatal Barátok Közt-ös sztár adja elő őket. Szerintem kíváncsiak lesznek rá és valószínűleg megveszik". Meg ilyeneket: "Az a célom, hogy az emberek megismerjék, elfogadják a másik oldalam is, és kövessék a pályafutásom." Sőt, a cikkben utalnak rá, hogy a srác nem tartja elképzelhetetlennek a dupla platinát sem. Bátor.

Hát, kedves Fiatal Barátok Köztös Sztár, ha már a szülők, vagy legalább a haverok eddig nem merték megmondani, megteszem én helyettük, csak mert amúgy lehetnél egy szimpatikus gyerek is. Szóval: ezt a lemezt a kutya sem fogja megvenni. De tényleg nem. Azért nem, mert senkit nem érdekel, hogy énekled el, például a Zámbó Imitől a Még nem veszítheteket. Nem csak azért, mert azt a számot eredetiben is egy öncsonkítással felérő élmény végighallgatni, hanem mert tényleg, a nagyközönség szarik arra, hogy mit csinálsz. Addig érdekelted őket, amíg benne voltál abban a sorozatban, amit a vacsi alatt megnéztek, hogy lazítson valamennyit az agy a kőműveskanál és a lefekvés között. Érted? De ennyi volt. Vége. Minden egyéb csak görcsös erőlködés és ráadásul a legcikibb fajtából. Fasza Tibivel súlyosbítva.

Egyébként a srác olyanokat is mondott a Velvetnek, hogy "Nekem csak eredeti cédéim vannak, egy mp3-as lemezen van, amit az egyik barátomtól vettem át, de azon külföldi számok vannak". Hát, ezt - finoman fogalmazok -, kedves Mátyás Antal, nem hiszem el. Bár, lehet, hogy mégis így van és akkor megvan a válasz, hogy miért beszélsz ilyeneket, mint az előbb idézettek. Mert fogalmad sincs, mi megy manapság a zenei életben meg a kortársaid körében. Segítek: pont azért nem fogja a kutya sem megvenni a lemezedet (azon kívül, hogy leszarják), mert az a négy darab tizenkét éves kislány, akit érdekelne az egész, már régen letöltötte mp3-ban, feltéve, ha volt olyan releaser team, akik nem átalkodtak rippelni.

Végezetül pedig, Tónimatyi! Gondolkozz el valamin, kérlek! A sorozattól eddig megvált fiatalok közül hány maradt szem előtt mindmáig? És hányan tettek erre a tiédhez hasonló borzalmasan kínos és vérszegény kísérleteket? Minek hát beállni a sorba? Tessék szépen visszamenni a balettba ugrálni! Vagy az iskolapadba, vagy valami.

11 komment

Címkék: zene kritika tévé hülye haha

A bejegyzés trackback címe:

https://mista.blog.hu/api/trackback/id/tr82474521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomoo 2008.05.18. 12:31:18

Ezaz, mista, fikázd szét a világot! Erre mondják az okosak, hogy tipikus magyaros hozzászólás. Nem a kolbász meg a hagyma miatt, hanem hogy gép mögül bárkit leosztani, közben irigykedni a sikereire. Szerintem tuti nagy siker lesz a lemez, biztosan sokan meg fogják venni. Sok sikert, DM!

mista · http://langologitarok.blog.hu 2008.05.18. 13:25:23

igazad van! belátom hibámat. csak az irigység beszél belőlem. ezért, hogy kiköszörüljem a csorbát, hamarosan felkeresem faszatibit, szerintem én is kiadhatnék egy lemezt. énekelsz majd velem duettet?

Tomoo 2008.05.18. 14:55:34

Megtisztelő a felkérés, de az én recsegésem köztudottan elmarad a te zseniális hangszínedtől.

mista · http://langologitarok.blog.hu 2008.05.18. 15:09:46

akkor legalább gitározz majd az egyik balladában, oké?

drbobee 2008.05.18. 18:32:51

Üdv mista.

A bejegyzésed minden szavával teljesen egyetértek. Nincsen még elég ripacs Magyarországon...Amúgy a Barátok közt is szerintem már eléggé erőltetett, úgy nagy rakás széklet, ahogy van... Szerintem pár érzelmileg sérült tinit leszmítva mindenkinek az lenne a legjobb, ha befejeznék. A szomszédok sem tartott örökké, mondjuk az más volt... (szerintem tartalmilag nívósabb)

Csá.

Töpörtyű 2008.05.18. 23:05:45

mista:

+1 a véleményednek, teljesen egyetértek veled!

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.05.19. 19:29:50

elég rosszindulatú egy alak vagy, de amúgy meg kell mondanom, hogy igazad van. régen barátokközt függő voltam, de már vagy 2-3 éve egyáltalán nem nézek tévét. egyáltalán. soha.

szalaif 2008.05.19. 22:30:26

"Ezaz, mista, fikázd szét a világot! Erre mondják az okosak, hogy tipikus magyaros hozzászólás."
Óóóó, ez nagyon olcsó "érv" volt, pontos és alátámaszott...
"Nem a kolbász meg a hagyma miatt, hanem hogy gép mögül bárkit leosztani, közben irigykedni a sikereire." Irigykedni??? Sikereire???
" Szerintem tuti nagy siker lesz a lemez, biztosan sokan meg fogják venni. Sok sikert, DM!"
Óóóóó... Istenem!!!! DM???? Ki a faszom az a DM???? Ki a faszom hívja DM-nek???? Mi a faszom....

szalaif 2008.05.19. 22:36:22

Adatlap: 163 cm, 55 kg... hehehe... Törpe... hehehe... cirkuszban a helye, labdával meg fókával... hehehe...

Petya 2008.05.20. 10:50:07

kicsit savasan fogalmazott mista, de lényegében egyetértek vele. azt viszont kétlem, hogy semennyit ne adnának el a srác albumából. hiszen van a BK-nek olyan méretű "rajongótábora", amelyből azért kikerülhet jópár elvakult CD-vásárló... (manapság már ez a szó is elég furán hangzik: "cédé-vásárló":))
s csak egy analógiát említenék: itt van ez a Lola nevű "énekes" hölgyemény. nos, őt is lényegében a BK-n keresztül futtatták be. s ő sem éppen a rém egyedi hangzású számairól "híres"... álmomban nem gondoltam volna, hogy egy ilyen gyengusz hangú tinit így be lehet futtatni. s láss csodát: van aki kajálja a "zenéjétt. ki tudja, lehet, hogy Dósa Matyi is viheti még valamire?

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2008.06.14. 01:54:50

Térjünk vissza a témára mondjuk 1 év múlva.
süti beállítások módosítása