molot navrud - mistablog 2.0

Elmondom, mi van.
Zene, film, média, politika.
Ilyesminden.

Legutóbbi kommentek

Régi blog

Náksi vs. Brunner válasza Sickratmanre

2008.08.24. 07:30 mista

Mindig is érdeklődve figyeltem a Náksi vs. Brunner házaspár munkásságát, felettébb érdekes ugyanis, hogy két egyébként nem is annyira kutyaütő, mi több, tehetséges producer - megszámlálhatatlan óra stúdiózással a háta mögött -, hogyan alkot, előre megfontolt szándékkal, a tudásánál, tehetségénél jóval primitívebb, lebutított rágógumi zenét, kizárólag kereskedelmi forgalomba hozatal céljából. Azt kell mondjam, hogy az elmúlt nagyjából egy évtizedben, elnézve sikereiket, lemezeladásaikat, igencsak kitűnően oldották meg a feladatot, már-már azt hittem, nincs is tovább, amikor előálltak az alábbi lehengerlő szerzeménnyel.

Egyszerűen kihagyhatatlan, megismételhetetlen élmény!

A Náksi vs. Brunner páros megalkotta a kommersz magyar könnyűzene elmúlt huszonöt-harminc évének zseniális esszenciáját. Felhasználták a Szűcs Judit - Josh feat. Jutta-tengely mentén felsorakoztatható előadók létező összes gyilkos fegyverét, bár a zenét mégsem sikerült jelen esetben kellően elbagatellizálni, így a szerzemény igazi értékét felülmúlhatatlan szövege adja.

Az a szöveg, aminél közhelyesebb, semmitmondóbb, kiszámíthatóbb, banálisabb, gyermetegebb szöveget a magyar könnyűzene krétatáblájára még senki nem firkált ennyire émelyítően rózsaszín zsírkrétával és vélhetően már nem is fog. A szám három perce alatt kimerül ugyanis az eszköztár, Náksi és Brunner elhasználja az összes alapanyagot, amit csak lehetséges. És ha hozzá vesszük még Myrtill hangját, amivel elő bírja adni e nagyszerű sorokat, akkor a hatás egész egyszerűen katartikus.

Olyan az egész, mint Sickratmantől az Evvel a dalban. Remélem - a legelső bekezdés fényében - csak annyira is gondolják komolyan, mint ő.



(Kell-e egyébként mondani, hogy melyik világhírű lemezlovasra hasonlít Brunner barátunk a klipben, meg úgy mostanában egyre nagyobb mértékben, vagy mindenki vágja magától?)

6 komment

Címkék: zene kritika videó haha nyelv

A bejegyzés trackback címe:

https://mista.blog.hu/api/trackback/id/tr10630007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocko- 2008.08.24. 21:36:23

sárga pólóban hwatin, sötétben armin. :D

BT 2008.08.24. 22:57:18

Vokal nelkul talan meg el is menne... meg kell vennie a dub verziot, nincs mese. :D

Hawtin amugy azert nem lehet, mert mar megint tovabb lepett az ondizajnolasban. Most a szakall az uj:
www.residentadvisor.net/images/podcast/ra100-richie-hawtin.jpg

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2008.08.25. 16:02:09

vajon meddig írták ezt a szöveget... a csaj hangja itt egyszerűen szörnyű... meg az egész szám is... nem baj, hátha lesz valami jó remixben.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2008.08.29. 11:31:12

Amíg NáksiBrunner ilyen szarokat tesz le az asztalra, addig bizony szar zenészek illetve szövegírók. Ha még 60 évig maradnak ebbe' a bizniszbe', akkor sose tudjuk meg, milyen kiválóak is. BTW Zámbó Jimmy is nagy zenész, sőt, Petőfihez mérhető költő volt, csak hát ugye ő is az eladásra ment rá, és már éppen ki akart jönni egy értékes lemezzel, csak hát ugye a baleset.

BT 2008.08.29. 12:07:55

Par eszrevetel:

1) Nem kell azert ennyire mellre szivni ezt a Naksi es Brunner dolgot. Meg van nekik a sajat celkozonseguk - nem ti -, akiket ugy ahogy kell ki is elegitenek az ilyen dalocskakkal. Azt varhatjuk, hogy a 12 eves tanczenere kiehezett tinilany Two Lone Swordment hallgasson, nem fog.

2) A gyenge vokalt leszamitva egesz elviselheto a maga nemeben a track, nem ugy mint mondjuk az Ibizan tarolo uberborzalom Basshunter.

3) A nagysikeru kulfoldi slagerek szovegei sem agyasabbak, csak az nehezebben szur szemet / fulet.

mista · http://langologitarok.blog.hu 2008.08.29. 16:00:43

bt: nagyjából egyetértek, de mikor először hallottam ezt a remek nótát, olyan jót szórakoztam a szövegén (meg hogy kb mindig előre tudtam a következő sort), hogy gondoltam, megírom már itt. ennyi az egész. egyébként a szám a vokál nélkül tényleg nem annyira borzalmas, csináltak már ennél sokkal szarabbat is, de erre utaltam is a posztban.

"Zámbó Jimmy is nagy zenész, sőt, Petőfihez mérhető költő volt" ahhh :DD szerencsétlen sanyi forog a ki tudja hol lévő sírjában :D
süti beállítások módosítása