molot navrud - mistablog 2.0

Elmondom, mi van.
Zene, film, média, politika.
Ilyesminden.

Legutóbbi kommentek

Régi blog

Se teknó, se repp

2007.03.28. 23:10 mista

Néha belehallgatok a Sláger Rádió adásába. Leginkább, amikor a Bumeráng van. Ilyenkor érdekes megállapításokat szoktam tenni. Például, hogy Bochkorék rendre több hónapos netes poénokon röhögnek. Ma mondjuk ezen. Amúgy a műsorral nincs különösebb problémám, sőt, szerintem összességében sokkal jobb, mint a többi országosan fogható rádió reggeli műsora. Mondjuk az is igaz, hogy ez inkább azok szégyene, mint Bochkorék érdeme. Na mindegy, amúgy sem róluk akarok szólni.

Hanem arról, hogy ez a nyavalyás Sláger már sokadszorra játssza el azt, hogy teleharsogja a világot azzal, hogy bizony ők valódi zenét játszanak. Nem másmilyet, hanem valódit.
Ezen belül ma éppen az ütötte meg a fülem, hogy asszem ezen a hétvégén a kilencvenes évek valódi zenéi szólnak majd, és nem lesz se teknó, se repp.

Hűazannyát! Namégegyszer! Se teknó. Se repp. Csak a valódi. Ez már döfi!

Magyarország vezető kereskedelmi rádiójának nem csak azért nem kéne ilyet nyomnia, mert bizony azoknak a kibaszott kilencvenes éveknek pont az úgynevezett teknó, meg a repp, szóval az elektronikus tánczene és a hiphop voltak - egyebek mellett - a legfontosabb, legelőremutatóbb zenei irányzatai (tudom, ez, ebben a kulturális takonyban, amiben ez az ország fürdik, viszonylag keveseknek tűnt fel), hanem mert egyszerűen ilyen mentalitást egy magára valamit is adó rádió nem követhet.

Nincs abban az egész kurvára modern székházban egyetlen épeszű munkatárs sem - felőlem lehet takarító is, vagy akármi - aki szólna az illetékesnek, hogy azért talán mégse kéne ilyen bődületes korlátoltságról árulkodó dumát nyomni naponta sokszor 2007-ben?

A "nem hallgatok tuc-tuc zenét" például, már 8-10 éve is egy vicces kijelentés volt, és egy irdatlan ostobasági coming out, de manapság meg aztán főleg. Nagyon.

Csak zene van, basszameg. Jó és rossz, vagy talán az sem, csak zene, jó időben és rossz időben játszott (ahogy azt, annak idején, az a Palotai nevű fráter mondta). Valódi zene, olyan nincs. Sose volt és sose lesz. Már csak azért sem, mert nem valódi sincsen.

(Kíméljen meg az összes olyan ütődött, aki szerint az a valódi zene, amit valódi hangszerekkel adnak elő. Mert mégis, mi a fene az a valódi hangszer?)


Mit bánom én amúgy, hogy játszik-e a Sláger teknót, meg reppet! Ne játsszon, ha nem akar. Ne játsszon, ha a statisztikák szerint a hallgatók nem azt kajálják. De ne is kürtölje tele a világot azzal, hogy ők nem játszanak olyat, meg amolyat, mert az, meg amaz nem valódi, és ők biza csak a valódit, ugyanis ettől a kicsit is igényes, zenét valóban kedvelő hallgató okádni tudna.

Azt már részletesebben meg sem említem, hogy a Sláger Rádió rendszerint játszik Kraftwerket. Ami ugye az, ami. (A Rapülőket is fel akartam hozni példának, de aztán ezen elröhögtem magam.)

5 komment

Címkék: zene rádió hülye

A bejegyzés trackback címe:

https://mista.blog.hu/api/trackback/id/tr1652123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomoo 2007.03.29. 09:24:40

Válasz a kérdésedre: valódi hangszer a dob, nem valódi (még) a trubaszaxohidrobusz.

VV 2007.03.29. 23:07:17

Aztamindenit! Eddig csak egyszer hallottam a Bumerángban ezt a tagot, akkor is csak az elejét játszották be - a büdös szarig. De az nem lényeg. Ez a fazon mondja ki legtisztábban, legtökéletesebben a Magyarság tengerérzését. Amikor azt mondja h magyar vagyok, és közben nézem az arcát...
Ez tiszta, ez őszinte, minden benne van, amiről a legutolsó kocsmától a parlamentig beszélnek akkor, amikor a "Bal sors akit régen tép" szóba kerül. Hátborzongató, és minedzt csak így lazán az utcán. drámai

mista · http://langologitarok.blog.hu 2007.03.30. 10:17:15

ja, ez nekem is feltunt annak idejen. alapbol zsenialis hangja van a fickonak. en mar reg megkerestem volna, ha peldaul szinkron- vagy reklamstudiom lenne :)

BT 2007.04.01. 21:41:50

Na most ha azt hiszed, hogy mashol maskeppen megy, akkor tevedsz. Itt Londonban szivesebben hallgatom a Slagert, mint barmelyik helyi adot. Elegem van az Ultra Natebol, Take Thatbol es szazeves tarsaibol, no meg abbol is, hogy a kereskedelmi radiok kb. 7 szamot jatszanak rotacioban egesz nap! Bele lehet kergulni.

Ha meg valami firssebet akar hallgatni az ember, akkor a Fabric istallojanak a trutyko electro-minimal lakodalmas zeneit kell turnie, ami szinten a kihivasokkihivasa. Budos nagy loszar az egesz.

Hidd el, Magyarorszag semmiben sem rosszabb a tobbinel. A radio itt, Londonban is szar. A party szcena talan meginkabb. A budapesti ejszakak az ittenivel osszemerve messze vonzobbak. En legalabbis nem latok lemaradast.

Vannak nehezsegek otthon, de ennek ellenere igenis elheto egy hely. Tessek nemi tisztelettel emlegetni, meggondolatlan altalanositas nelkul.

mista · http://langologitarok.blog.hu 2007.04.01. 22:49:42

nem teljesen ertem mire gondolsz, amikor azt irod, hogy tevedek, ha azt hiszem, mashol maskeppen megy.

ami a magyarorszagi kulturalis taknyot illeti, azt tartom, ugyanakkor nem allitom, hogy mashol nincs hasonlo helyzet.

a post viszont arrol szol, hogy nekem ne mondjon olyan bele a fulembe egy radio, hogy ok jatszak a _valodi_ zenet, mar csak azert is, mert nem jatszanak _teknot_ meg _reppet_.

ha ezt egy londoni radio, egy new yorki radio, vagy egy tokyoi radio mondana, akkor is azt mondanam, hogy bazmeg.

nem volt szandekomban specialis magyar jelensegnek beallitani ezt, minthogy a hulyeseg nem is az.
süti beállítások módosítása