molot navrud - mistablog 2.0

Elmondom, mi van.
Zene, film, média, politika.
Ilyesminden.

Legutóbbi kommentek

Régi blog

Büszkék és önérzetesek

2007.04.04. 09:50 mista

Összekapott az Indexen két magyar filmrendező. Egészen pontosan az egyikkel csináltak egy interjút, amiben leszólta a másik filmjét, aki erre egy nyílt levelet írt válaszképpen, hogy hát azért ezt mégse.

A vicces ebben az, hogy ha elolvassuk az interjút és a válaszlevelet, láthatjuk, hogy mindketten marha önérzetesek, és igen büszkék arra, amit eddig elértek.

Az egyiknek olyan filmek vannak a számláján, mint az Apám beájulna, vagy a Rosszfiúk, a másiknak meg például a Valami Amerika és a mind közül legsúlyosabb Magyar vándor.

Egyetlen javaslatom lenne a rendező urak számára, mielőtt komolyabb vita alakulna ki közöttük: orbitális büszkeségük villogtatása helyett inkább azon dolgozzanak, hogy legalább fejenként egy darab nézhető, vagy annál kicsit jobb filmet képesek legyenek összehozni pályájuk során. Én őszintén szorítok nekik.

(Így zárójelben annyit tennék még hozzá Herendi Gábor felháborodásához, hogy az távolról sem probléma, ha egy rendező nagy nyilvánosság előtt elmondja a véleményét egy másik filmjéről. Főleg nem, ha magyar közönségfilmekről van szó, amikre bőven ráfér, hogy a sárga földig tapossák őket, sőt, köpjenek is rájuk sósavat. A probléma az, ha pont Sas Tamás teszi mindezt.)

6 komment

Címkék: film hülye

A bejegyzés trackback címe:

https://mista.blog.hu/api/trackback/id/tr5254409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2007.04.10. 14:33:11

nem értem miért húzták fel magukat, herendi írjon vissza annyit, hogy az "apám beájulna pedig a legrosszabb film amit életemben láttam", aztán csináljanak egymást fikázó filmeket, és végre valami történne ebben a rohadék magyar filmes világban.

filmszakmában ez az ezer Uwe Boll országa.

mista · http://langologitarok.blog.hu 2007.04.10. 19:32:08

azért készülnek jó magyar filmek is, csak azokat általában nem az agyonreklámozott, kereskedelmi tévék által támogatott, így az aktuális arcaikkal telepréselt közönségfilmek között kell keresni.

ha például vígjáték, akkor számomra az elmúlt évek egyik legszimpatikusabb magyar filmje mondjuk a tesó. kellemesen laza, egész jó poénok, igencsak jó zene. és nem akar többnek látszani, mint ami.
plusz nem az a tipikusan sírva vígadós, szocializmusból maradt, ultranihilista búvalbaszott magyar életérzés árad belőle, amitől általában hányom kell.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2007.04.10. 20:04:47

én mondjuk imádom a kis utazást, a macerás ügyeket, a hukklét, de mondjuk hol vannak a magyar zsánerfilmek? a krimik, a horrorok (jó, van a dunaújvárosi brigád, de az nem egy mainstream), a thrillerek, az akciófilmek? magyarok miért nem próbáloztak meg mondjuk a dogmával? (a rengetegtől eltekintve...brrrr....)

mista · http://langologitarok.blog.hu 2007.04.10. 21:08:07

jó kérdések, a megválaszolásukkal sokan próbálkoztak már. rendezőktől, kritikusokon át a laikus nézőkig igen hosszú a helyesnek vélt magyarázatokkal rendelkezők sora.

én még gondolkozom a tutin :)

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2007.04.10. 23:12:14

itt van kapásból két horror, amihez valag pénz sem kellett, csak ötlet és tehetség. az egyiket romániában, a másikat magyarországon (!!!) forgatták.

imdb.com/title/tt0465203/ - Ils
imdb.com/title/tt0464196/ - Severance

és már abba is hagytam a dühöngést.

mista · http://langologitarok.blog.hu 2007.04.11. 01:40:13

ezek közül egyik sem magyar film.

amúgy, lehet azért nézhető magyar közönségfilmet forgatni, a szabadság szerelem is erre volt példa. a film legnagyobb érdeme, hogy végre van egy nézhető magyar akciófilmünk.
süti beállítások módosítása