molot navrud - mistablog 2.0

Elmondom, mi van.
Zene, film, média, politika.
Ilyesminden.

Legutóbbi kommentek

Régi blog

Neve is van: korrupció

2008.01.31. 13:50 mista

Napok óta téma szinte mindenhol, hogy egyes hazai börtönökben pénzért cserébe bizonyos rabok különös bánásmódban részesültek. Többször mehettek beszélőre, több csomagot kaphattak, több volt a szabadság, meg ilyesmiket mondanak. Az ügyben érintett majdnem egy tucat büntetés-végrehajtási dolgozó, sőt börtönigazgatók is. Mindez, nem mellesleg, tavalyi ügy, csak most buggyant ki a paplan alól.

A helyzet világos, hogy erről beszámol az országos média, az meg természetes. Egyetlen dolgot viszont nem értek, mégpedig, hogy miért ez a marha nagy álszent megdöbbenés, amivel napokon keresztül képesek vagyunk ezen kattogni? Hiszen semmi rendkívüli, vagy különös nem történt. Nem kell töprengeni hosszasan, hogy hova is tegyük a polcon ezt az ügyet, milyen címkével lássuk el, hiszen komoly hagyományai vannak ennek hazánkban, afféle nemzeti specialitás, amivel gyakran hamarabb találkozik egy hozzánk látogató külföldi, mint a babgulyással vagy a mézes barackkal. Mi pedig naponta szembesülünk, együtt élünk vele, sőt akad, aki jobban igényli, mint a reggeli kávéját.

Neve is van. Úgy hívják: korrupció.

Aki mindezek ellenére nem hallott még róla, hát ismerkedjen meg vele, hiszen az, ami a börtönökben történik - nem csak tavaly, meg tavaly előtt, hanem mindig - smafu ahhoz képest, ami általában megy hazánk hivatalaiban, minisztériumaiban, parlamentjében, hát még ahhoz képest, ami menni fog ugyanezekben a hivatalokban, minisztériumokban és a  parlamentben az elkövetkező években. Például mert jönnek az uniós milliárdok, azokat szét kell osztani, el kell költeni - felesleges is folytatni.

Beszélni kell róla és nyilvánosságra kell hozni, ha a magyar börtönökben bizonyos rabok a saját pénzükkel módszeresen teletömik az őrök, a tisztek és az igazgatók zsebeit, és ennek eredményeképpen különbül élnek odabent, mint egyesek idekint. Ugyanakkor arról még sokkal többet kellene beszélni és azzal még sokkal többet foglalkozni, amikor miniszterek, államtitkárok, hivatalnokok, közalkalmazottak tömik tele módszeresen egymás és haverjaik zsebeit, ráadásul közpénzzel, aminek következtében egyesek még sokkal szarabbul élnek idekint, mint a pénzes rabok odabent.

Biztos vagyok benne, hogy az elkövetkező években bőségesen lesz miről beszélni ez ügyben.  Az viszont nem mindegy, hogy tettek is követik-e majd ezeket és felelősségre lesznek-e vonva az aktuális érintettek, vagy évek múlva is még mindig a mostanihoz hasonló börtönös sztorikon fogunk rettenetesen megdöbbenni, miközben fű alatt mennek tovább a sokkal súlyosabb ügyek, ahogy eddig.

1 komment

Címkék: média politika korrupció

A bejegyzés trackback címe:

https://mista.blog.hu/api/trackback/id/tr46319432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocko- 2008.02.02. 18:02:12

haha, és most zusival mi van? fordult a kocka, most neki kell csengetnie? :D
süti beállítások módosítása