molot navrud - mistablog 2.0

Elmondom, mi van.
Zene, film, média, politika.
Ilyesminden.

Legutóbbi kommentek

Régi blog

Díjat Tamás Bence Gáspárnak!

2008.05.07. 11:40 mista

Elmondom, mi van: Tamás Bence Gáspárnak most már igazán kellene valami méltó díjat adni az Indexen megjelenő videóriportjaiért! Mert azok egyszerűen zseniálisak. Nem is lep meg, hogy például a Reakció (akkor még UFi) szerzője is odavan ezekért.

Kommentbe várom hát az ötleteket, hogy milyen (név, forma stb.) díj is lenne a legjobb, legmegfelelőbb.

Legútóbbi munkája egyébként, amit nem bírok ki, hogy ide ne rakjak a szöveg után, a pár napja itt is szóbahozott Sensation White-on készült és hibátlanul mutatja be, milyen is hazánkban általában egy modern tánczenei tömegrendezvény.

Egy dolog hiányzik csak nekem belőle, a fellépők megszólaltatása. Igazán jó lett volna hallani, ahogy mondjuk Oakenfold arról áradozik, mennyire jó és igényes a magyar közönség, akiknek már nem először zenél. Vagy valami ilyesmi.

A tovább után látható második videó bevágott kliprészleteit külön ajánlom megfigyelni!



5 komment

Címkék: média zene videó buli haha felhívás

A bejegyzés trackback címe:

https://mista.blog.hu/api/trackback/id/tr68458177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bjmatt · http://zsopeg.blogspot.com/ 2008.05.11. 11:47:54

Ezek a modern tánczenei dolgok örökre modernek maradnak? :)

mista · http://langologitarok.blog.hu 2008.05.11. 15:27:05

(tudom, hogy költői, de egyébként) a kérdés jó és jogos. számomra leginkább megszokásból jön ez a kifejezés, viszont mostanában egyre többször szándékosan csak szimplán tánczenét mondok, igaz, ez meg túlságosan általánosító. amúgy meg attól függ, mihez viszonyítunk. mint mindenben (na, mondjak még egyéb közhelyeket? :D)

modern tánczene egyébként valószínűleg mindig is lesz, csak nem feltétlenül az, amire általában mondjuk, vagy - inkább (mert mi okosak és műveltek vagyunk, tehát jelentéstanilag korrekten, sőt, rendre önmagunkat felülvizsgálva használjuk a nyelvet, ugyebár :D) - amire a köznyelv mondja.

amúgy túl sokat azért nem gondolkozok ezen :)

Petya 2008.05.15. 12:21:00

néhány gyöngyszerm a második videoból, még most is szakadok a röhögéstől, ezt hiszem nem kell kommentálni különösebben a szakértőket:

"denszes-trenszes irányvonal"

"a technóra úgymond egy kicsit keményebb-mélyebb basszus illetve ütem jellemző"

"Picotto egy inkább technós-trenszes irányvonal"

"Magyarországra 8-10 évvel ezelőtt bejött a stroboszkóp"

ez utóbbi veri ki a biztosítékot nálam: ezek szerint akkor én 11 éve a Balaton parton - illetve korábban gimis bulikon - nem stroboszkóp, hanem valami egészen más fénymasina alatt "verettem a denszt"...:)

aenka 2008.06.12. 23:55:41

Ó, de hiszen a Bencusnak már van díja!
süti beállítások módosítása