molot navrud - mistablog 2.0

Elmondom, mi van.
Zene, film, média, politika.
Ilyesminden.

Legutóbbi kommentek

Régi blog

Kell nekünk Music Television?

2007.03.25. 21:49 mista

Pénteken megírta az Index, hogy jön. Azóta gondolkozok rajta, hogy ez most szééép, vagy olyan, hogy hát, így na.
Vagyis, hogy - érthető nyelven - ennek örülni kell-e, netán közömbös nyugalommal tudomásul venni, és különösebben nem foglalkozni vele.

Ha abból a szemszögből nézzük, ami az indexes cikk kommentjeiben is felvetődött, azaz, hogy már éppen leáldozóban van a zenecsatornáknak, és amúgy is, minden ilyesminek, hiszen az a réteg, amelyiknek érdemes lenne értékes műsorokat készíteni már régen a net felé fordult, akkor valóban nem érdemes túl nagy jelentőséget tulajdonítani neki. Ám, ha egy pillanatra hajlandóak vagyunk belátni, hogy létezik még - főleg errefele, minálunk - bőven olyan réteg is, amelyik nem nőtt össze a világhálóval, akkor talán mégis találhatunk értelmet a magyar MTV-ben. Főleg ha valóban olyan lesz, mint ahogy hírlik.

A VH1 messze az egyik legjobb hazánkban fogható zenecsatorna - persze azért ott van még az MCM, meg mondjuk a Mezzo is -, így ha nagyjából ahhoz hasonló lesz a hazai Music Television, akkor néha talán mégiscsak lesz értelme odakapcsolni.
Elsősorban abban bízom, hogy lesz olyan műsorsáv, amikor javarészt csak klipek sorjáznak majd, és ezek között - ahogyan a VH1-on is - akad esetleg néhány jófajta, rég nem látott videó, vagy éppen kuriózum. Az viszont igaz, hogy mivel a hazai gyártású műsoroktól semmit nem várok, így az említett klipek nézésére bőven elegendő az amúgy is fogható VH1, de tételezzük fel, hogy a magyar MTV-t többen tudják majd fogni, szélesebb közönséghez juthat el.
Mindezek mellett pedig, talán a csatorna magyar változatának megjelenésével az arra tényleg érdemes magyar zenészek, zenekarok nagyobb lehetőséget és teret nyerhetnek a külföldi piacokon. Eddig is létezett némi ilyen jellegű kapcsolat a magyar VIVA és az MTV között - például klipek küldözgetése: legutóbb éppen a Belmondo zenekartól hallottam erről -, de most talán ez még erőteljesebben lesz lehetséges.

Belátom, ezek nem túl erős érvek, azonban mégis úgy gondolom, hogy jó az, ha elindul a magyar Music Television. Legfeljebb ha szar lesz, nem nézzük. Ha jó, akkor meg miért ne? Egy próbát megér. Főleg a Viacom pénzén.

5 komment

Címkék: zene tévé

A bejegyzés trackback címe:

https://mista.blog.hu/api/trackback/id/tr9250899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Petya 2007.03.26. 13:14:54

ha olyan fos tévé lesz mint a viva, akkor felesleges, meg amúgy sem nézek zenetévét, akkor már hallgatok CSAK zenét. egyébként a vh1 tényleg jó, bár meg kell jegyezni: ott is elhatalmasodott ez a "bújjunk a sztárok seggébe" jellegű műsor, ahol igen "komoly" bulvárújságírócskák elemzik ki a J.Lopezke köldöke fölött kinőtt szőröcske "miértjét"... (csak egyszer figyeljétek meg az amcsi "szakértők" affektálással teli okoskodását, rémes...)

raddi 2007.03.26. 18:34:23

A kábelhálózatokban viszont át fogja venni a mostani MTV helyét, ami kár...

Tomoo 2007.03.27. 11:43:28

Nem volt hely a gépemen, hogy felmásoljam az Esőembert, ezért le kellett törölnöm a mission impossible 3-t. Ami kár...

mista · http://langologitarok.blog.hu 2007.03.28. 01:34:10

a temahoz erintolegesen sem kapcsolodo kommenteket torolni fogom, ugyhogy ne! kosz.

Tomoo 2007.03.29. 09:20:35

Ejj, M, most csalódtam benned. A tied az, az enyém nem.
süti beállítások módosítása