molot navrud - mistablog 2.0

Elmondom, mi van.
Zene, film, média, politika.
Ilyesminden.

Legutóbbi kommentek

Régi blog

Történelemhamisítással köszönti az Index Horn Gyulát

2007.07.05. 12:10 mista

Horn Gyula 75 éves. Hogy ez mit jelent? Annyit mindenképp, hogy nem mai gyerek. Amikor született, még élt József Attila, Karinthy Frigyes, Horthy Miklós volt Magyarország kormányzója és Gömbös Gyula volt a miniszterelnök. Velencében abban az évben rendeztek először filmfesztivált, a Grand Hotel című mozi pedig megkapta a legjobb filmnek járó díjat az ötödik Oscar-gálán, de ebben az évben készítették A sebhelyes arcú eredeti, fekete-fehér változatát is. Sőt, ugyan abban az évben szültetett Milos Forman, Andrej Tarkovszkij, Omar Sharif és François Truffaut is. Szóval ilyen öreg Horn Gyula.

A köztársasági elnök viszont, legyen Horn bármennyire öreg, és akarja bármennyire Gyurcsány és az MSZP, nem szándékozik kitüntetni a kis törpét. Emiatt aztán az ország egyik fele most nagyon utálja a köztársasági elnököt, a másik fele meg még ennyire soha sem szerette. Megszokott helyzet ebben a nehezen megszokható országban.

Még szerencse, hogy van Index, akik a lehető legszellemesebben köszöntik a volt pufajkást és a volt miniszterelnököt. Itt.

3 komment

Címkék: politika film haha

A bejegyzés trackback címe:

https://mista.blog.hu/api/trackback/id/tr98112134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocko- 2007.07.07. 20:48:52

inkább lett volna Omar a miniszterelnök.

deftonz 2007.07.12. 21:18:43

lehet. mondjuk utólag mégiscsak ő adott bizalmat bokrosnak. bár az igencsak muszájból született. én sem kedvelem. még medgyessi nyilatkozta volt, ez a határosdi is a "gyula, gyere ide, te úgyis szeretsz szerepelni, állj ki a kamerák elé" jegyében telt. ezért nem tartom semmire az ilyen kitüntetéseket. kb 1000 másik embert jobban illetné meg, akiket sajnos és, -vagy hálistennek - mert hát ki a faszom akar ennyi nevet megjegyezni? - nem is ismerünk. meg egy miniszterelnök legyen fotogén. úgyis kb. a legkisebb szerepe van az érdemi dolgokban. de gyula bá' egy kis kerti törbe, rozsdás nyakmerevítővel és tartok tőle csakis ez előbbi ellensúlyozása miatt adta ki az ukázt, hogy béla sofőr még véletlenül se fékezzen, beveszi a kanyart így is. nem vette. azóta talán göncz külügyminiszteri kinevezése sorolható ebbe a kategóriába.
törvényes rend. szép. de mi is az valójában 2007-ben? és mi volt 1956-ban? és mit jelent szubjektíve? és mit a kor általános vélekedése szerint? gyuszi bácsi ezt zárójelben azért még hozzátehette volna németül.

deftonz 2007.07.12. 21:20:24

ja és még vmi. ezen amikor olvastam anno 3x sírtam be egymás után:

"Horn Gyula és Borisz Jelcin az 1991-es moszkvai puccs idején. Amíg Jelcin általános sztrájkra szólít fel, Horn Gyula biztosítja az orosz népet, Magyarország nem fogja vérbe fojtani a tiltakozást."

:D
süti beállítások módosítása