molot navrud - mistablog 2.0

Elmondom, mi van.
Zene, film, média, politika.
Ilyesminden.

Legutóbbi kommentek

Régi blog

Ami az Oscart illeti

2008.02.26. 16:55 mista

Lehet fanyalogni a miatta, én is szoktam, és valóban eléggé semmilyen volt az idei, ám azt gondolom, az sem lenne jó, ha fél óra alatt lezavarnák az egészet, ahogy sixx írja, itt. Én például szeretem nézni a különböző összeállításokat és a különböző megemlékezéseket, sokkal inkább, mint a színpadon előadott dalokat, amik szinte mindig dögunalmas, giccses és szirupos, felejthető és hatásvadász szarok.

Amúgy szerintem idén a köszönőbeszédek voltak a legunalmasabbak. Igaz, ezek az elmúlt években egyre gázabbak, mióta leszabályozták az időkeretet, ám most tényleg egyetlen egy emlékezetes sem volt. Másfél nap elteltével szinte csak Cotillard bájosan kislányos meghatódását és Ethan Coen poénját tudom felidézni.

Nem tudom, hogy a köszönőbeszédeket is külön írják-e a színészeknek, tehát hogy ebbe bejátszhat-e a sztrájk, ám ha igen, egy kisebb (lehet túl naiv) világ omlik össze bennem. Nem szívesen venném tudomásul ugyanis, hogy például annak idején Cuba Gooding Jr. emlékezetes köszönőbeszédét előre megkomponálták volna.

Nagyjából ennyi jutott idén eszembe az Oscarról, ami jóval kevesebb, mint tavaly, de hát ez van. Tényleg elég semmilyen volt. A díjazottak nagy részéről nincs véleményem, ugyanis idén az átadóig szinte egyetlen jelöltet sem tudtam megnézni, leszámítva a Sweeney Toddot. Erről annyit, hogy bár Depp korosztályának legzseniálisabb amerikai színésze, de ha ezért most megkapta volna az Oscart, az csak tovább degradálta volna a szememben a már amúgy is megkopott fényű díjat. Na nem mintha Depp szar lett volna Nyakfelmeccőként, de semmivel sem nyújtott önmagához képest jelentősebb alakítást a Sweeney Toddban, mint az elmúlt tíz évben nagyjából bármiben, amiben szerepelt, úgyhogy ha azokért nem, akkor ezért se. (Remélem a későbbiekben is sikerül elkerülni esetében az "annyi nagy dobása volt már és még nem kapott, kapjon hát ezért, még akkor is, ha ez most nem olyan nagy szám" esetét.)

Ja és még annyi, idén egész tűrhető volt a magyar közvetítés. Persze lehetne fényévekkel jobb embereket találni a feladat elvégzésére, ám azt soha nem gondoltam volna, hogy egyszer ezt le fogom íri: jövőre is inkább Balázsy Pannát szeretném hallani. Feltéve, persze ha csak belőle és Albert Györgyiből lehet választani.

Szólj hozzá!

Címkék: film oscar tévé sztrájk

A bejegyzés trackback címe:

https://mista.blog.hu/api/trackback/id/tr32378964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása