molot navrud - mistablog 2.0

Elmondom, mi van.
Zene, film, média, politika.
Ilyesminden.

Legutóbbi kommentek

Régi blog

Audiotrip: szembejött a rádióból

2008.05.28. 15:20 mista

Egyik éjjel, nemrég, gyalog tartottam hazafelé, szokás szerint a Petőfit hallgattam, az Éjféli Mix szólt, de nekem fogalmam sem volt róla, kinek a mixét hallom éppen. Azt viszont alig tíz perc után elhatároztam, hogy muszáj lesz megtudnom, mert amit hallottam, az annyira magával ragadott, hogy hazaérkezve sem tudtam abbahagyni a hallgatását.

Addigra már azt is tudtam, ki az elkövető, idő közben bemondták. Egyre gyanúsabbá vált az is, hogy vagy a szelektor saját zenéit hallom, vagy legalábbis az egymást követő számok ugyan attól az egy, maximum néhány előadótól kerültek a válogatásba: annyira egységes hangzásvilág, újra és újra visszaköszönő megoldások, hangulatok és érzések uralták az ennek ellenére változatos és sokszínű zenéket, hogy magától értetődőnek tűnt mindez. Ha stílusnevekkel kellene dobálózni, akkor leginkább downtempót, triphoppot, hiphoppot, nujazzt és hasonlókat lehetne emlegetni, egyébként meg kellemes melankóliát, keserédes hangulatokat, az elvágyódás és a honvágy érzésének keveredését. Legalábbis bennem ezeket ébresztette a válogatás, amit mixnek nevezni egyébként kissé túlzás, beatmix-értelemben legalábbis, ám ez cseppet sem probléma.

Ahogy vége lett, pillanatok alatt komoly hiányérzetem támadt, legszívesebben rögtön újra meghallgattam volna. Mivel nálam az ilyen intenzív és újdonságként ható zenei élmény mostanában olyan ritka, mint altajisztika szakos bölcsészhallgató a sarki konditeremben, nem is vártam vele sokat, még szerencse, hogy van Magyar Rádió Műsortár, úgyhogy azóta már párszor újra meghallgattam. Sajnos elég szar minőségben, de máshonnan mostanáig nem sikerült beszerezni.

Na, de most már éppen ideje lenne elárulni, hogy mi is volt mindez!

Az elkövető Kunert Péter, a válogatás címe pedig Audiotrip, benne pedig kizárólag saját zenék, ami a fentiek után, gondolom, kevésbé meglepő, ám annál figyelemreméltóbb. Erősen javaslom a meghallgatását. Ennél kellemesebb hallgatnivalót egy kora nyári éjszakára keresve sem lehetne találni. Én sem kerestem, szembejött a rádióból. A lehető legjobbkor.

(Itt a direkt link a műsortárból. RealPlayer kell hozzá. A mix nagyjából egy óra, kb. fél perc átcsúszik a végéből a második órába, ami már csak egy másik linken érhető el. Aki nem tud enélkül élni, az ide kattintson. Annyira jóarc vagyok.)

1 komment

Címkék: zene rádió nahát

A bejegyzés trackback címe:

https://mista.blog.hu/api/trackback/id/tr96501449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trusk 2008.10.24. 19:47:36

Kunert Péter zenekara, a Sadant december 30-án tartja lemezbemutató koncertjét a Merlinben!
Jazztaminute Presents Sadant Live @Jazz n bass

www.myspace.com/sadantproject
süti beállítások módosítása