molot navrud - mistablog 2.0

Elmondom, mi van.
Zene, film, média, politika.
Ilyesminden.

Legutóbbi kommentek

Régi blog

Fehérben bulizunk, magyarul nem tudunk! (És ahhoz sem értünk, amiről írunk)

2008.05.01. 14:00 mista

Az odáig rendben van, hogy Sensation White lesz szombaton, megy is majd gondolom mindenki, akinek igénye van arra, hogy hófehérbe öltözve veressen lakodalmas trenszre, vagy hogy ámuldozzon a valóban nem mindennapi látványon, viszont azt nem igazán értem, hogy egy ekkora költségvetésű rendezvény agyondizájnolt oldalára miért egy nyolcadik osztályos Tiesto-rajongóval íratják a fellépők biográfiáit. Vagy tévednék és ezt egy felnőtt ember írta, aki már elvégezte az iskoláit? Képtelen vagyok elhinni.

Egyébként - és ez a legsúlyosabb! - egyáltalán nem egyedi eset ez. Hasonló szövegipari segédmunkások írhatják szinte az összes nagyobb magyarországi elektronikus tánczenei rendezvény promóciós szövegét (plusz biográfiákat és egyebeket), ugyanis az elmúlt nyolc-tíz évben szinte csak ilyen színvonalú munkákkal találkoztam.

Üzenem hát az iparág magukat a mai napig rettentő elitnek érző promótereinek, klubtulajainak és társaiknak, hogy most már tényleg illene elkezdeni megtanulni magyarul, mondjuk minimum középiskolás szinten, vagy ha ez nem megy, akkor legalább a sok proggy bulin és hófehérben bulizáson kaszált pénzből fizessenek valakit, aki beszéli a nyelvet és le is tudja azt írni. Ja, és az sem árt, ha ez a valaki legalább egy picit konyít ahhoz, amiről ír, mert akkor talán nem olvasunk majd olyan kapitális baromságokat, mint egyébként általában.

Köszi.

5 komment

Címkék: média buli hülye nyelv

A bejegyzés trackback címe:

https://mista.blog.hu/api/trackback/id/tr32449870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boni · http://theoneandonly.freeblog.hu 2008.05.02. 00:44:17

nemlehet hogy dexter irta? :)

lepisma_saccharina · http://lulu.com/spotlight/nordlicht 2008.05.02. 13:31:05

Na ez true volt... sőt, nemcsak a trance szubkultúrára, hanem sok más területre is jellemző. Fordítóként esik le néha az állam a "kollégák" paraszt nyelvhasználati módjain...

mista · http://langologitarok.blog.hu 2008.05.02. 18:52:25

boni: bizom benne, hogy nem o irta :D

Laczos (törölt) · http://napihulyeseg.blog.hu 2008.05.02. 23:24:11

És azt meg tudja mondani valaki, hogy az mit tegyen, akit egyáltalán nem érdekel a látványos, angol mondatfoszlányokból és tőmondatokból, illetve videórészletekből összeeszkábált reklámfilm (angolnak kell lennie, hogy elég komolynak nézzen ki, de nem lehet túlságosan angol, mert akkor a célközönség nem érti), hanem csak úgy, egyszerűen szeretné megtekinteni, hogy mégis mi a nyavalya ez, hol lesz, miért jó és mennyit mernek ezért elkérni? (na nem, mintha olyan nagyon menni akarnék, csak ha már ennyire reklámozzák, biztos valami nagy dolog lehet, engem meg leendő fizikusként a számok győznek meg, nem a giccses reklámok :-)

Várja végig elnémított hangszórókkal, a konyhában kávézva? :-)

mista · http://langologitarok.blog.hu 2008.05.03. 12:16:10

skip intro / intro átugrása. ott van oldalt, mint amúgy általában minden ilyennél.
süti beállítások módosítása