molot navrud - mistablog 2.0

Elmondom, mi van.
Zene, film, média, politika.
Ilyesminden.

Legutóbbi kommentek

Régi blog

Különben pénzéhes leszel és hazug, kedves Talmácsi Gábor!

2008.05.19. 18:15 mista

Közleményt adtak ki ma a sportújságírók, amiben az ellen emelik fel szavukat, hogy Talmácsi Gábor számukra megközelíthetetlenné vált. A sportolót ugyanis csak World Communications Company közreműködésével lehet megszólaltatni a médiában, csak ez a cég tehet fel neki kérdéseket és az általuk készített, borsos árú anyagot az újságírók még csak nem is szerkeszthetik. Röviden ezen akadtak ki a hazai sportújságírók, bővebb részletek itt.

Nos, a felháborodás érthető, itt ugyanis nem egy huszonhatodik senkihelyettesről van szó, aki jóformán a kutyát sem érdekel, hanem Magyarország egyik legnépszerűbb sportolójáról, akinek rendszeres megszólaltatása a hazai sportsajtóban (és nem csak ott) teljesen természetes. Egész pontosan csak lenne, ha nem lenne a fent vázolt helyzet.

Úgyhogy, kedves Gábor, ezen tényleg változtatni kell! Nyilán te sem akarod a sportszeretőket megfosztani magadtól, és magadat sem akarod megfosztani az ő szeretetüktől. Márpedig egy ilyen helyzettel hosszútávon ezt idézed elő. Nem csak azért, mert így sokkal kevesebbet hallhatnak majd rólad, mint amennyit szeretnének, vagy mint amennyit szükséges lenne, hanem mert miután ennek igazán híre megy, nagyon sokan fognak téged egy pénzéhes faszkalapnak tartani, kedves Gábor, még akkor is, ha te alapvetően nem vagy egy pénzéhes faszkalap. Sőt, emellett még hazug seggfejnek is fognak tartani, a WCC által készített anyagokra pedig idővel senki sem lesz kíváncsi, hiszen tudni fogják, hogy azok nem egy egészséges beszélgetés eredményei, hanem pr-munkások tákolmányai, igencsak megkérdőjelezhető valóságtartalommal és hitelességgel.

Szóval kedves Gábor, mielőbb szerződést kell módosítani! És tudod, tökéletesen igazuk van a sportújságíróknak: ez leginkább a te érdeked!

117 komment

Címkék: média sport felhívás

A bejegyzés trackback címe:

https://mista.blog.hu/api/trackback/id/tr74477219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hami · http://toriblog.blog.hu 2008.05.19. 22:33:03

Hülyeség a poszt, már elnézést. Éppenhogy teljesen normális dologról van szó. Ha a sajtónak interjú kell, fizessen érte. Gondolom nem kell részletezni, nekik mekkora olvasottságnövekedést (és ezáltal plusz bevételt) jelentene egy interjú, ne tegyenek úgy, mintha ők tennének szívességet.
Sportszeretőknek meg ott van a honlapja és temérdek egyéb információforrás.

mista · http://langologitarok.blog.hu 2008.05.19. 22:39:15

na, akkor szövegértési feladat, kezdőknek:

másolja kommentbe a szövegnek azokat a részeit, ahol az talmácsi gábor sportolói érdemeit vonja kétségbe, vagy közvetlenül talmácsi gábort, az embert, a sportolót támadja.

várom a megoldásokat :)

mista · http://langologitarok.blog.hu 2008.05.19. 22:41:45

hami: azt gondolom, hogy a szövegből egyértelműen kiderül, hogy nem az interjúért való pénzkérés a legnagyobb probléma ezzel a helyzettel, amit (feltételezhetően) talmácsi menedzsmentje (tehát feltételezhetően nem maga talmácsi) teremtett. vagy számodra mégsem?

skyfox 2008.05.19. 22:46:11

Sziasztok,

ahogy látom két oldalról közelelítitek meg a témát, van aki elítéli a WCC-t, van aki védi, na nem a wcc-t, hanem Talmát ....Talmát én is védem, minden magyar csak támogassa, ez így van rendjén!!

DE!! A stötét középkorban van, annak a helye, aki azt hiszi, hogy pénzt lehet kérni egy interjúért!!! Igen, jól sejtitek szakmabeli vagyok, hála a Jó Istennek, eddig távolról sem volt közöm a bulvárhoz, és nem is lesz!
Az is elég szomorú, hogy a Blikk és társa ialapján ítélitek meg az összes újságírót!!! Cefettül gáz általánosítás!
Talma ...
Keressen pénzt, megérdemel midnent!! De nehogy azt higgyétek már, hogy az összes pént hozzá fojik be!!! vegyük már észre, hogy ez a WCC ...hát ilyena középkorban nem volt!!! Hogy képzeli bárki is, hogy egy interjúért pénzt lehet kérni??!!!!
Vki azt mondja, fizessen csaka firkász, mert úgyis abból él, hogy nyilatkoznak neki, húúú de idióta megközelítés, akkor ezentúl politikustól kezdve a sportolókon át bármilyen témában nyilatkozónak fizetni kéne, csak mert a firkász abból él???? Ugyan már!!!
Ilyen nincs....persze van, sok helyen, a BULVÁRBAN!! fizetnek a nyilatkozatokért....de Istenem ....Talma attól népszerű, hogy megismerhetik a rajongók... mégegyszer mondom, nem ő a hibás, hanem a a WCC!!!
Hogy képzelik, hogy fizessenek a nyilatkozatért, amibe bele sem lehet szerkeszteni....
Ez teljesen nonszensz!!!!!!
Sajnos a menedzsmenjte eddig sem állt a topon..... amennyit Mo-n van, mindenre szerveznek neki eseményt, csak a médiának nem jut belőle, és így a rajongóknak, úgy kell könyörögni egy-egy nyilatkozatért, ha egyáltalán szabad és nem kell érte pénz!!

Remélem ez minél előbb megoldódik,mert... a sajtósok nem azért vanna, hogy zaklassák a sportolót, hanem mert egymástól függenek, senki nem tudna Talam sikereiről, ha nem lenne a sajtó, mert édes a barátaim a sajtó csinált sztárt Talmából!!!
Na ha úgy közeleítem meg, mint azok akinek, nekimegyek most, akkor most miért kéne fizetni a WCC-nek, sajót csinált belőle sztárt!!!


És nagyon nagy baj, hogy nem arról beszélünk, hogy végig versenyben volt a győzelemért Franciaországban, hanem errőla szarról.....

Hajra Talma!!!!!!

skyfox

hami · http://toriblog.blog.hu 2008.05.19. 22:54:37

Idézek:

"A sportújságírók szövetsége szerint a világbajnok motoros Talmácsi Gábor megközelíthetetlenné vált. Menedzsmentje ugyanis irreális összeget kér egy-egy interjúért, amelyeket szerkeszteni sem szabad."

Ezek szerint a pénzkérés a legnagyobb gondjuk. A menedzsmenttel kapcsolatban meg ne legyünk naívak. Stefanio Favaroval már nagyon régóta együtt dolgozik, úgyhogy 'feltételezhetően' ő teremtette a helyzetet. Amivel egyébként semmi bajom. Tudomásul kellene venni, hogy ezek a dolgok a motorsportok csúcskategóriáiban (forma1, motogp, stb.) ÍGY működnek, pont. Azt meg egyébként tökéletesen meg tudom érteni, hogy az egyébként kevés kivételtől eltekintve gusztustalan magyar sportsajtónak nem akarnak több szívességet tenni (mert az ingyenes és szerkeszthető interjúk azok bizony szívességnek számítanak. Talmácsi ez idő tájt azon kevés magyarok egyike, akik VILÁGHÍRŰEK, nem Magyarország az elsődleges médiapiacuk, és mint az előbb már leírtam, a médiamegjelenése önmagában nagy nyereség az adott médiának.
Az egyetlen dolog amit nem értek, hogy mi a problémád az egésszel, ha nem médiamunkás vagy? Ott a honlapja, meg még egy csomó fórum, ahol továbbra is olvashatsz felőle. A szimpla olvasóknak, és drukkereknek ez a változás nem változtat semmin. Megvannak azok a csatornák, amelyeken keresztül ugyanúgy figyelemmel kísérheted, mi van vele. A magyar sportsajtó meg nyelje le a dolgot, itt ők a kispályásak, nem is árt, ha néha valaki feltörli velük a padlót. Mellesleg szolgáltattak is rá okot Talma kapcsán.

mista · http://langologitarok.blog.hu 2008.05.19. 22:59:40

amit idéztél, az a posztban is linkelt szöveg lényegének összefoglalása. amit ha egyébként elolvastál volna (nem a posztot, hanem a linkelt szöveget), vagy figyeltél volna rá, amikor elolvastad, a sportújságíróknak sem az az elsődleges problémájuk, hogy talmácsi menedzsmentje pénzt kér egy interjúért.

ha nem érted, mi a problémám ezzel az egésszel, akkor addig olvasd ezt a nem túl hosszú posztot (nem a linkelt szöveget, hanem a posztot), míg meg nem érted.

hami · http://toriblog.blog.hu 2008.05.19. 22:59:53

Skyfox

"Remélem ez minél előbb megoldódik,mert... a sajtósok nem azért vanna, hogy zaklassák a sportolót, hanem mert egymástól függenek, senki nem tudna Talam sikereiről, ha nem lenne a sajtó, mert édes a barátaim a sajtó csinált sztárt Talmából!!!"

Tévedsz. Talmácsit évekig le se szarta senki, és sztárt egyedül ő csinált magából. A sajtó semmit sem tett érte, ha tett volna, akkor már évekkel ezelőtt lett volna olyan szponzora, amin keresztül jobb csapatokhoz kerülhet (és nem szekondarinak, mint 3 éve a KTMnél). És akkor most már talán a 250-ben harcolna a VB-címért. Szóval nagyon álszent ez a hozzáállásod, ne haragudj.

mista · http://langologitarok.blog.hu 2008.05.19. 23:00:32

+ "akkor tudnád, hogy" - ez kimaradt

mista · http://langologitarok.blog.hu 2008.05.19. 23:01:13

egyébként talmácsi-rajongókkal nem vitatkozom, hiszen a posztnak sem talmácsival van problémája.

hami · http://toriblog.blog.hu 2008.05.19. 23:05:20

mista

Nncs kedvem hosszasan vitatkozni, tökéletesen értem mi van a szövegben és azt is, hogy mit írtál. A sajtószabadságra hivatkozás véleményem szerint mellébeszélés, mert, mint írtam, ez ezen a szinten mindenhol a világon így működik, és ezt tökéletesen kell tudnia a magyar médiának is. Talmának nincs szüksége arra, hogy a sajtó vele foglalkozzon, a drukkereknek meg megvan a lehetőségük arra, hogy halljanak felőle. Ilyenformán egyébként még egy szempontból üdvözlendő a dolog, mégpedig azért, mert ezáltal a magyar monopolisztikus média kimarad a drukkerek és Talma közötti láncból. De ezt már leírtam, és erre viszont te nem reagáltál. Úgyhogy most szerintem te is olvasd el én mit írtam, és ha nem érted, akkor kérdezz nyugodtan. :)

mista · http://langologitarok.blog.hu 2008.05.19. 23:10:12

"mert ezáltal a magyar monopolisztikus média kimarad a drukkerek és Talma közötti láncból."

ez a hozzállás egy olyan kort idéz - igaz, nem feltétlenül a sportban -, amit talán nem kellene visszahozni.

kicsit túlzok: te bírnád, ha gyurcsány és az mszp dolgairól csak a gyurcsány és az mszp pr-munkásai által tájékozódhatnál? tetszene ha kimaradna a média ferenc és a közted lévő láncból? informálódhatnál a kormány intézkedéseiről a kormány által megírt szövegekből, amit a sajtónak módosítás nélkül kellene közölnie. tök jó lenne, mi? :)

hami · http://toriblog.blog.hu 2008.05.19. 23:13:32

mista

Ha nekem írtad, hogy Talmácsi rajongókkal nem vitatkozol, akkor mellélőttél, mert rajongó nem vagyok, csak szoktam örülni minden magyar sikernek. A posztnak meg akár tetszik neked, akár nem, Talmácsival van problémája, a címének elég egyértelműen :), de egyébként is naivításra vall az, ha azt gondolod, hogy a menedzsmentje ezt nélküle találta ki. Ez esetben a jó király / rossz tanácsadók mese nem ideillő. Ja és mondanék egy példát, ami szerintem jelentős szerepet játszott abban, hogy ez a helyzet kialakult: tessék visszagondolni milyen reakciókat váltott ki, amikor egyes médiumok a bukósisakjáról cikkeztek. Akkor bezzeg a menedzsment (Favaro) volt a jófej, mert megmagyarázta, hogyan is kell érteni... Favarot (=menedzsment) egyébként se tessék bántani. Nagyon sokat köszönhet neki Talma.

loggoll 2008.05.19. 23:16:45

"az ingyenes és szerkeszthető interjúk azok bizony szívességnek számítanak." - ez hülyeség, az interjúkért nem szoktak fizetni, az interjú a meginterjúvoltnak is jó, mert népszerűbb lesz és majd tud pénzt kérni másért.

loggoll 2008.05.19. 23:20:28

Ja ,a fickó - amatőr - hozzállásának az lesz a következménye, hogy majd írnak róla, ha az újságoknak tetszik, de azt, amit találnak, kitalálnak, stb., nem pedig azt, amit ő el tud mondani. Az sokkal rosszabb lesz neki hosszútávon.

hami · http://toriblog.blog.hu 2008.05.19. 23:20:45

mista

"kicsit túlzok: te bírnád, ha gyurcsány és az mszp dolgairól csak a gyurcsány és az mszp pr-munkásai által tájékozódhatnál? tetszene ha kimaradna a média ferenc és a közted lévő láncból? informálódhatnál a kormány intézkedéseiről a kormány által megírt szövegekből, amit a sajtónak módosítás nélkül kellene közölnie. tök jó lenne, mi? :)"

Több komoly problémám van a felvetéseddel.

1) Ha éppen elkötelezett párthívő lennék, akkor pontosan így tájékozódhatnék. :) Ugyanis a magyar média kétpólusú. Az pedig továbbra is dícséretes, hogy Talma ebből ki akar maradni.
2) A politikát ne keverjük a sporttal. A sport tökéletesen objektív dolog, mert időre és helyezésre megy, és ebben nem lehet csalni. Ráadásul ezek a tények tökéletesen függetlenek a magyar sajtótól, és Talma menedzsmentjétől is, mert a nemzetközi motorsportszövetségtől jönnek. :) A politika meg ezzel szemben nem az, mert az emberek viszonylag kis része hajlandó beleásni magát egy KSH statisztikai kiadványba. Úgyhogy a példád még sánta is.
3) Tehát az egyetlen dolog, ami marad nekünk, az a szubjektum. Odáig ugye eljutottunk, hogy Talma helyezése, köridői továbbra is bárki számára hozzáférhetőek lesznek, a tévében továbbra is lehet nézni a futamokat, ezeket a dolgokat nem befolyásolja az egész. Akkor mi marad? Egyedül a nyilatkozatai. E tekintetben meg mivel az az érdekes, hogy Talma mit mond, ez a lehető legjobb. A sajtónak nincs lehetősége elferdíteni, kiforgatni amit mond.

Tehát továbbra sem értem mi a probléma.

andika 2008.05.19. 23:22:12

TIPIKUS BESZŰKÜLT LÁTÓKÖRŰ, IDIÓTA FIDESZES BLOGJA EZ. SZÁNALMAS. PARIS HILTON 1MILLIÓ DOLLÁRÉRT MEGY EL PARTIZNI, TALMÁCSI GÁBOR PÁR TÍZEZRET KÉR EGY INTERJÚÉRT, MI EBBEN A GÁZ?! HAJRÁ TALMA! AZ ÁLLANDÓAN GYŰLÖLKÖDŐ, KIREKESZTŐ, PESSZIMISTA FIDESZES BETEGENEK PEDIG AZT ÜZENEM, FUCK OFF!

hami · http://toriblog.blog.hu 2008.05.19. 23:23:45

loggoll,

Talmának, mint meginterjúvolt, nincs szüksége arra a népszerűségre, amit egy Nemzeti Sport, vagy Blikk, vagy Népszabadság interjú jelent. Mert ő MÁR ismert és népszerű. És a népszerűsége nem a médiának köszönhető, hanem a teljesítményének.
Az meg, ha valótlanságokat írnak róla, szerintem nem lesz neki rossz, mert nem a magyar médiapiactól függ a pályafutása, ha meg valaki nagy hazugságot ír, gondolom majd beperelik, és fizet az adott újság.

mista · http://langologitarok.blog.hu 2008.05.19. 23:26:15

srácok, leestem a székről. sok mindennek neveztek már életemben, de "TIPIKUS BESZŰKÜLT LÁTÓKÖRŰ, IDIÓTA FIDESZES"-nek még soha. köszönöm, köszönöm :D

mgabor 2008.05.19. 23:28:49

uhrin benedek is pénzt kér az interjúért :)

loggoll 2008.05.19. 23:29:49

hami!

Ha nem számít neki, és nem is szeret adni, akkor inkább mondja azt, hogy nem ad interjút, mert nem szeret. Néha küldjön - a cége - valami nyilatkozatot, infót, stb. Ha azt mondja, hogy pénzért ad, az nekem visszataszító.

andika
Ott bal oldalon, majdnem alul, van egy billentyű, nyomd le. Aztán meg mondd már el, hogy hogy a fenébe jön ide a pártpolitika.

hami · http://toriblog.blog.hu 2008.05.19. 23:35:58

logoll,

ha mista előző hozzászólásából indulok ki, akkor azt kell hogy mondjam, hogy a rendszerváltással jött egy olyan változás is, hogy kapitalimus van. Ennek következtében boldog - boldogtalan pénz kér a médiamegjelenésért, ha abban a pozícióban van, hogy a médiának van szüksége rá, és nem fordítva. Éppen ezért nem értem és nem látom be, hogy miért Talmának kellene e tekintetben kivételnek lennie. A média le se szarta amíg nem lett VB, országosan is alig kapott támogatást, most meg, hogy VB lett, mindenki szeretne ebben a népszerűségben sütkérezni. Én tökéletesen megértem, hogy erre ő azt mondja, hogy túróst, tessék fizetni, ha velem akartok eladni valamit. A média ugyanolyan üzlet, mint bármi más. Hogy ez jó e, vagy nem, azt most ne boncolgassuk, mert messzire vezetne, ez van, ennyi.

véletlenül idetévedt 2008.05.19. 23:40:39

Skyfox-nak

Úgy gondolom nagyon el vagy tévedve, ha azt gondolod, hogy ti újságírók csináltatok sztárt Talmából. Az ember, a tehetség,kitartás, az idő és az erre feltett nemkevés pénz az ami sztárt csinált belőle. Hol volt még ennyi újságcikk róla amíg nem lett világbajnok?
Ez olyan mintha azt mondanád, hogy hozzátettél bármit is ahhoz, hogy világbajnok legyen. Egyszerűen ti csak egy tényt közvetítetek arról, hogy mi történik, ki ő, honnan jött, hogy jutott el idáig. De ez nem a ti érdemetek!
Esetleg promótáljátok, amiből lehet profitálhatna, de ha nem kér belöle, ezt ilyen úton oldja meg a menedzsmentje hát akkor ez van.
De ezért nem kell rögtön 'ó uram isten ki ő hogy ezt meri'. Mert ki vagy te, hogy ezért megítéld. Magyarországon ha valaki górcső alá kerül azt rögtön az emberek fikázni kezdik... soha nem fogunk ebből kinőni...

acetofive 2008.05.19. 23:41:25

hami!
sztart talmabol a sajto csinalt. amire te gondolsz, hogy vilagbajnokot nem a media csinalt belole.

mista · http://langologitarok.blog.hu 2008.05.19. 23:42:34

hami, nem fog megjelenni a nyilatkozata, mert nem fognak a lapok megvenni és közölni egy előre - mások által - elkészített - ráadásul borsos árú - interjút. amikor meg majd az olvasók hiányolják talmácsit a médiából, akkor a lapok széttárják a karjuakt, hogy hát kérem, ez a gabi gyerek pénzért árulja a szavait, és ráadásul előre elkészített beszélgetéseket lehet csak tőle venni csomagban, két talmácsi kulcstartóval együtt, ezért nem jelenik meg. és ekkor bizony, azt gondolom, nem kevesen fogják talmácsi gábort pénzéhesnek és hazugnak ("naaa, hát mégis mi takargatni valód van, te talma gyerek?") gondolni. még akkor is, ha talmácsi gábor nem pénzéhes és nem hazug.

ezt elkerülni leginkábbi talmácsi gábor érdeke.

ha pedig mégsem teszi, hanem szarik a magyar médiára magasról, vele együtt pedig (mert az egyszeri olvasónak ez fog lejönni ebből) szarik a magyar közönségre, akkor bizony a közönség egy része még egy önelégült köcsögnek is fogja tartani, hiszen azt fogja gondolni (hiába világhírű talmácsi), hogy neki, mint hazai közönségnek prioritása kell, hogy legyen talmácsinál. ez még akkor is így lesz, ha talmácsi nem egy önelégült köcsög. vili?

(csak a te kedvedért: nem azt mondom, hogy ez a tuti, hanem hogy : ezt_én_így_gondolom.)

hami · http://toriblog.blog.hu 2008.05.19. 23:44:16

acetofive,

Ha arra gondolsz, hogy a sajtó tette ismertté, akkor talán, bár szerintem még ez sem igaz ebben a formában: az eredményei tették sztárrá. Abban az értelemben meg nem sztár, mint mondjuk bármelyik magyar médiaszereplő, mert nem foglalkozik vele a sajtó naponta. De ez nem is baj. Na én megyek aludni, a véleményemet leírtam, többet nem tudok már hozzátenni.

üdv

acetofive 2008.05.19. 23:50:34

hami,

sztar = kiszeltunde, gyozike, szalacsi ez lett talmabol.
mosoport es intimbetet reklamoz, mostmar interjut is csak penzert?

hami · http://toriblog.blog.hu 2008.05.19. 23:50:40

mista

Még láttam a te hozzászólásod. Erre csak annyit mondanék, hogy Talmácsinak nem kell semmit se elkerülnie. Szerencsére van egy olyan eszköz, hogy internet, amelyen keresztül bárki bármihez hozzáférhet és nincs szükség közvetítőre se (ami ebben az esetben a magyar média lenne). Azt értsd meg, hogy Talmának tényleg NINCS SZÜKSÉGE a magyar sajtóra. Majd ha esetleg Magyarországon az internetet korlátozzák olyan szinten, mint Kínában, és nem lehet majd külföldi adókat fogni, akkor talán, de szerintem akkor se lesz rá szüksége, mert ott lesz neki másik 100 millió néző. És ez természetesen nem jelenti azt, hogy szarna a magyar közönségre. A magyar média NEM KELL ahhoz, hogy Talma kapcsolatban legyen a magyar közönséggel. Ez a vita pedig csak és kizárólag erről szól, vagyis a média nyüszítéséről, nem pedig a média fogyasztóiról, vagyis a közönségről. Ezt kéne megérteni. Számomra meg azért vicces az egész, mert ez egy olyan eset, amikor a média kénytelen szembesülni azzal, hogy ők sem tudnak mindent monopolizálni.

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2008.05.19. 23:57:36

azért csak az original riportot engedik mert a magyar újságírók hazudnak.

akarki 2008.05.20. 00:12:10

Nos, ha az interjúért nem szabadna pénzt kérnie, akkor ezek szerint az nem is olyan fontos dolog, mert nem ér pénzt. Eben az esetben miért olyan fontos, hogy közölhessétek? Hiszen nem és sokat úgysem. Ugye, máris látszik a probléma kis "kifordítás" után. Igenis ne engedjék szerkeszteni a dolgokat, maximálisan egyetértek, nem kell hogy megjelenjenek valótlan dolgok, vagy összevágottak. Én szeretem vágatlanul nézni, mert ez nem Fábry show, hanem egy közvetlen ember, akit így "ismertem" meg. Még tavaly is elég nehéz volt találni magyar oldalt, ami élő "közvetítést" adott a versenyről. Az m1 online pl a futam előtt megszakította az adását, futam után visszakapcsoltak (azon a futamon lett VB). Aki külföldön akarja nézni, annak nincs m1, sajnos nekem "csak" Premiere (az nem adja) volt, eurosport nem. Ha a futamot tudom követni pl a motogp com-on, akkor a nyilatkozatot is el tudom olvasni, meg a honlapján is. Szerintem ez a legalapvetőbb dolog, hogy maradjon így! Elolvasom a külföldi nyilatkozatot. Ha lett volna média ami alákarolt volna nno, akkor igenis annak külön jogai lennének! Ő ebben a sportágban az EGYETLEN magyar VILÁGBAJNOK. Egyrészt a VB-t fizetni kell ha nyilatkozik, másrészt a történelemben soha nem volt másik motoros, akinek sikerült volna, pedig anno még motorgyáraink is voltak, meg hivatalos versenycsapat... Szóval ez így helyes, remélem marad is. Aztán nem kell olvasni, hogy félreértettem a dolgot a megvágott interjú után, vagy magyarázni a bizonyítványt. A baj, hogy a sportújságírók nem könnyítették meg a dolgát, de a siker után szeretnének aratni. Ha nem éri meg, nem kell megvenni, a mi (szurkolók) nevében ne akarjon egy ójságírő eljárni. Az újságíró a feladatát akarja végezni minél jobban, ami nem kizárólag a tájékoztatás, hanem a profit. Egy OFF: Schumachert pályája elején támogatta az RTL, és mindig exkluzív interjút adott nekik, szinte sose volt olyan, hogy nekik ne nyilatkozzon. Támogatták, ő ezt nem felejtette el. Talmát nem támogatták, nincs mit nem elfelejteni. HAJRÁ TALMA!!!

akarki 2008.05.20. 00:24:31

Kezeket lehet a szívre tenni, indujunk ki a kevés cikk hsz-eiből amik megjelennek: ha éppen nem sikerül, minden magyar fikáz. Mélypontot erre nincs szüksége, hogy "génkezelt" interjókkal zaklassák. Nyugalomban akar készülni. A média sztárrá tette? Nem! A média az eredményei nélkül nem tette volna sztárrá, ne akarjon senki eltévedni! Sztárrá Baumgartner Zsoltit tettétek. Azt igen, mert eredményei sem voltak (egy kiemelkedő verseny), meg kitűzései sem (végig szeretnék menni a pályán). Tessék, felemeltétek, lehet szépen a nyilatkozatait írogatni befelé. Ja, hogy nem kíváncsi rá senki? Akkor nem tudtatok belőle sztárt csinálni, mert nem volt eredménye? Akkor miről beszélünk? Felkapottá lehetett tenni, és annyi. Lehet róla ezután is nem teljesen valós dolgokat írni, tudom. De ha nem adja a nevét valamihez, akkor nem fogom elhinni. Ha meg a nevét adja, az vágatlan lehet, azt elhiszem, mert a szemem előtt mondja, ha meg megvágják, kiderül, mert azonnal leperelik a nyereség többszörösét (jogosan) az illető médiáról. Tévedés ne essék, nem minden újságíró egyforma, de nekem a színvonal nem tetszik. Ha lett volna valaki aki csak amatőrként néha valami posztot nyomogatott volna róla "csak úgy", és kitartott volna mellette, akkor tuti ugyanúgy csepegtetne dolgokat. Ha meg én azt látom, hogy kicsit elfordulnak tőlem, kicsit vissza, akkor azt mondom, hogy ácsi. Én ha elrontok valamit, megfizetek érte keményen, Az újság is megfizethet. Nem lehet kimagyarázni és minden megoldódott. Ha elrontok valamit, akkor az életemben lehet rá magyarázat, de az 99%-ban nem mentség.

Sabeszsapi 2008.05.20. 00:37:52

1./ Nyugaton az a rendszer, hogy interjút csak pénzért kapsz, azt vagy kifizeti a sajtó vagy egy szponzor (akinek érdeke, hogy a versenyző az emblémás ruhájában benne virítson a médiában). Amit meg lehet csípni ingyért, az ilyen kétmondatos, repülőről átszállok a limuzinba típusú "szeretem Budapestet", "nehéz volt a verseny, de sikerült megoldani" típusú semmitmondás, be lehet játszani a Híardóba, meg a riporter eldicsekedhet vel, hogy egyszer ő is érezte X vagy Y szájszagát.
2./ A sportújságírók szövetsége nevében valami punnyadt pöcs adhatta ki a közleményt, mert ilyen ügyeket (ez ugyanis ÜZLETI ügy, nem arról szól, hogy ki mennyire szereti Talmácsit vagy a kedves, nyájas olvasót) egymás közt szoktak volt a felek elintézni.
3./ A közlemény üzenete: ha nem adjátok olcsóbban a két flekknyi anyagot, úgy lejáratjuk Talmácsit, hogy a szponzor pénzek 50%-a elúszik. Provinciális eljárás, próbálták volna Sumachert így revolverezni (túl sok nagyinterjút én magyar stábbal nem láttam vele, szerintem egyet sem).
4./ A menedzsment meg azt üzeni, hogy lehet, hogy a sajtónak üzletileg jó lenne, ha Talmácsi leanyázná a mérnökét, kerékszerelőjét, meg a klubját, de az Talmácsinak nem lenne jó. Felépítettek neki egy image-t, oszt vigyáznak rá, mert az egy érték. Ki fogják bírni, hogy a magyar sajtó höbörög (a reklámszerződések éves lejáratúak), ha Talmácsi bajnok lesz, tetszik, nem tetszik, írni kell róla úgyis. Ha nem lesz, akkor meg direkte jól jön neki egy kis csend.

Pelthar 2008.05.20. 00:40:46

mista, nagyon véded az álláspontod, és valahol igazad is van, a WCC tevékenysége minden csak nem korrekt.

DE!

Ha a WCC-vel van bajod, akkor talán ne azt a címet add a cikknek, hogy "Különben pénzéhes leszel és hazug, kedves Talmácsi Gábor!" Ebben ugyanis sehol sem szerepel a WCC, viszont amikor hirtelen rápillantottam, egyből lejött a hazug-pénzéhes-Talmácsi kombináció."

Ha ez nem manipulatív és szenzációhajhász cím, akkor semmi.

Esetleg ha kihagyod a "szenzációéhes faszkalap", illetve a "hazug seggfej" kifejezéseket, vagy ezeket nem Talmácsira vonatkoztatod (feltételes módban), hanem egyenesen, kertelés nélkül leírod, hogy a WCC a pénzééhes, a hazug és a seggfej, akkor most egyetértő kommentek sorakoznának itt, leszámítva néhány fotelhuszárt, akinek semmi se szent.

Végül egy utolsó fontos szempont. Talmácsinak egy helyen kell bizonyítania. A pályán. Számára ez az egy dolog a fontos. Egy ilyen műbalhé biztos nem használ neki, akkor sem, ha azonnal lerendezi a WCC-t, és holnap szerződést módosít velük. Ez nem az ő feladata. Ugyanígy nem tudja elveszíteni a bizalmamat, tiszteletemet sem addig, amíg a pályán az életével játszva szerzi a győzelmeket, értékes helyezéseket, és a futam végén felinteget nekünk szurkolóknak a tribünre. Ennyi az ő feladata, nem több, nem kevesebb.

Pelthar 2008.05.20. 00:53:39

Jah, még valami, én olvastam Talmácsi könyvét, van benne egy rész a szurkolókról, és arról, hogy milyen érzés Gábornak az élő magyar zászló előtt elhúzni. Külön kiemeli a könyvben, hogy mennyire büszke arra, hogy pont a 30-40 000 magyar szurkoló orra előtt tudta megelőzni Faubelt tavaly.

A könyvet egyébként is mindenkinek ajánlom, aki valaha valamit sportolt, sportol, vagy később sportolni szeretne, rengeteg jó sztori, belső információ, és végül a legfontosabb, árad belőle az az igyekezet, amivel elsősorban magának, másodsorban pedig nekünk, rajongóknak akar megfelelni Gábor.

Végül, szeretném ha mindenki egyszer és mindenkorra leszállna Stefano Favaroról. Stefano saját zsebből fizette be Gábort a VB-re anno egy fél szezonra, és nem 10-15 forintot kértek az indulásért, ráadásul akkor Gábornak még jóformán csak egy összetett EB 5. hely volt a dicsőséglistáján, legalábbis nemzetközi szinten. Stefano effektíve ismeretlen befektetőként érkezett, és a saját vagyonát kockáztatta, amikor letette a lét egyszámára idegen ifjú magyar versenyző kedvéért. Aki ennél többet tett Gáborért, az kritizálhat, döntőbírának ajánlom megkérdeni magát Talmácsit.

4YOU 2008.05.20. 01:37:34

ez egy béna blog...

acetofive 2008.05.20. 01:45:58

ez a wcc imho egy fantom szervezet. lehet ugy kellett volna elnevezni, hogy favaro moderacios kft.

aki nem olvasta volna a msusz nyilatkozatat, nem az a problemajuk hogy magas az ar, hanem kerdest is csak ok tehetnek fel es ahhoz ami kijon toluk nem lehet hozzanyulni. pl. elhagyni a fassagokat amiket nyilatkoznak neha.

hird 2008.05.20. 03:05:36

Én szeretem Talmácsit, hajnalban is felkelek megnézni. Talma a saját tehetségének köszönheti a világbajnoki címét (és managerének). Amit viszont itt írogatnak egyesek az arról árulkodik, hogy nem értik a világot, amiben élnek.
:
"Uraim - Gabeszék épp elég lóvét (mindenüket!) ölték bele hogy elérjenek ide, és most (1picit) szeretnék a gyümölcsét is élvezni. Hiszen Gabesz nem fog 30 évig ebből élni, ezt mindannyian tudjuk."

Ha most nem építi fel magát a médiában, akkor visszavonulása után nehéz lesz - persze nythat egy motorkereskedést/szervízt, ahhoz nem kell ismertség és sajtó.

"nem Magyarország az elsődleges médiapiacuk,"

Miért, hány szurkolója van Olaszországban, Spanyolországban, Angliába, vagy Szlovákiában? Ezekben (és a többi) országban mit lehet eladni a nevével? És itthon? kb 10 ezer a 2 millióhoz az arányszám (lehet szeretni Talmát - én is azt teszem, de a lila köd az akkor sem tesz jót).

"Talmának nincs szüksége arra, hogy a sajtó vele foglalkozzon"

Akkor miből él ő és az istálló? Mert nem a nemzetközi motorsport szövetség pénzdijából, az biztos.

Jó szurkolást.

P.S.: Mit adott nekünk a szabad sajtó? Szegény Petőfi, forog a sírjában, Meg Kossuth..

zorglub 2008.05.20. 04:46:11

Gábornak egy francia közmondás: A kutya ugat, a karaván halad.


"Ha most nem építi fel magát a médiában, akkor visszavonulása után nehéz lesz - persze nythat egy motorkereskedést/szervízt, ahhoz nem kell ismertség és sajtó." - fordítom: egy világbajnok, ha a magyar mafiasajtónak nem nyalizik kellő alázattal, akkor kurvára meg fogja szívni, mert ha nincs éppen egy motor a lábai között, akkor már csak alamizsnára fog telni neki.


"Miért, hány szurkolója van Olaszországban, Spanyolországban, Angliába, vagy Szlovákiában? Ezekben (és a többi) országban mit lehet eladni a nevével? És itthon? kb 10 ezer a 2 millióhoz az arányszám (lehet szeretni Talmát - én is azt teszem, de a lila köd az akkor sem tesz jót)" - fordítom: dögöljön meg, aki arra vetemedik, hogy nem a magyar maffiasajtóval (kényszer)házasságban akarja leélni az életét. Nehogymá' azt higgye bárki is, hogy ezen az egy lehetőségen kívül létezik bármi más egy motorvilágbajnoknak a következő 25000 évben!

"Akkor miből él ő és az istálló? Mert nem a nemzetközi motorsport szövetség pénzdijából, az biztos." - hát aranyapám, attól, hogy neked valamiről nincs tudomásod, még sok más lehetőség létezik a világban: igaz, abból sápot nem fogtok szedni, ha beledöglötök, akkor sem.


Erőböl akartok krisztust játszani, ha már írni nem tudtok-

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2008.05.20. 05:01:13

meg még sokan mások foroghatnának

bierkamp 2008.05.20. 05:18:02

Tele a tököm a Talmával. Médiafelfújt ez is. Egyszer sikerült valami neki azóta se semmi...olyan minta Szávay Ági a teniszben. Médiafelfújt!!!!

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.05.20. 06:41:15

...Egyszer sikerült valami neki azóta se semmi...olyan minta Szávay Ági a teniszben. Médiafelfújt!!!!...

Még jó hogy sok itt a szakértő... bierkamp láttál Te mostanában közvetítést ? Vagy egyáltalán valaki: kint voltatok Talma érkezésekor Ferihegyen ?
Nos mi kint voltunk - nem tavaly, hanem 4-5 éve, amikor összesen 10-en vártuk ott, de lehet h az a tíz ember többre tartotta őt akkor, mint a többi divatmajom aki 'csak' tavaly év végén talált ki a reptérre.

És újra leírom a gyengébbek kedvéért.

- Talma ma már brand, árucikk, márka
- Pénzt fektetett valamibe, amiből szeretne viszontlátni
- Aki a vöröskeresztnek meg egyéb karitatív szervezetnek dolgozik, az kérje hogy ingyen nyilartkozzon. A többi meg - ha pénzt akar keresni vele - akkor fizessen érte!

Vagy lehet h tévedek, és lemezt sem kell a kiadótól venni, hiszen "az a pénz nem közvetlenül hozzá folyik be" ahogy okosan írta valaki. Igaz is, mindenki töltse le ingyen, Talma anyagot meg ollózzunk össze régi nyilatkozatokból OSZT' ÓCCSÓ LESZ!

Az egész poszt a - hozzászólás növelésen kívül - semmire nem jó...

mista · http://langologitarok.blog.hu 2008.05.20. 06:51:33

Pelthar: azt gondolom, hogy a világosan meg van fogalmazva bene, miért az a címe a posztnak, ami. hiába a wcc a geci, talmácsiról fogják azt gondolni sokan egy ilyen helyzet miatt, ami a címben szerepel.

amúgy pedig azt, hogy "szenzációéhes faszkalap" abszolut kihagytam a posztbol, nem véletlenül. más van ott. :)

outsider 2008.05.20. 07:01:47

Skyfox

Én leszarom ezt az egész témát, de az, hogy te a folyik szót pontos j-vel írod - elmondásod szerint komoly újságíró létedre - az nagyon gáz.

hulyemagyar 2008.05.20. 07:17:25

Minden tiszteletem Talmácsi Gáboré, egy végtelenül szimpatikus srác, akire igazán büszkék lehetünk. De!
Azt ne gondolja senki sem, hogy ha a honi média vmilyen oknál fogva "kivonul" Talma mögül, akkor azt nem érzi meg a népszerűsége.
Persze, van egy bizonyos réteg, aki Vele kapcsolatban nem az újságokból értesül az aktualitásokról, de a többség még igen.
Ha a magyar média tüntetőleg nem ír Talmácsiról, az kihatással lesz arra, hogy ő mennyire beszédtéma a hétköznapokban.
Kizárólag az Ő (és csapata) érdeme, hogy világbajnok lett. De a hírnévhez kell a média támogatása is.
Ha ez nincs, akkor előbb - utóbb megkopik a fénye.

mxplanet 2008.05.20. 07:22:58

- stefano egy fasz( a manager)
- talma pedig soha többé nem lesz vb

mxplanet 2008.05.20. 07:24:05

le mans-t elbaszta, nem kicsit

Répapuding 2008.05.20. 08:27:22

1. A technikai sport (is) legalább annyira a pénzről szól, mint a versenyről. Nagyon arról. 2. Látta már valaki egy profi sportoló szerződését? Kőkemény. 3. A versenyt kell nézni és a szereplést. Ez a lényeg. 4. A poszt írója soha nem volt (nem is lesz) hasonló helyzetben, mint pl. Talmácsi. Halvány lila sejtése sincs a dolgokról. Ez nem baj, de akkor legalább ne írjon feneketlen butaságokat.

sergio77 2008.05.20. 08:27:34

Gyerekek! Nehogy már Talmára legyen kiakadva bárki is! Nem ő a pénzéhes, hanem a menedzsere, Stefano Favaro! Talma sokat köszönhet neki és ezért nem igazán mond neki nemet. Stefano pedig ezzel 1000 százalékosan vissza is él! Mindössze erről van szó! De ezt már előre tudni lehetett, például amikor olyan szponzorok, akik aránylag komoly pénzekkel támogatták Talmát már akkor, amikor senki sem volt, most olyan üzeneteket kapnak Favarotól, hogy 50 millió alatt szóba sem áll velük és hasonlók! Csak tudjátok azért hülye ez a Favaro, mert ha Talma egyszer majd visszavonul már nem fog tudni új embereket befuttatni, mert már mindenki tudni fogja, milyen ember! Ja, és arról még nem is beszéltem, hogy a szponzorok milyen reakcióval szolgálnak majd azzal kapcsolatban, hogy a versenyző, akit támogatnak, nem jelenik meg sehol. Ennek ugyanis előbb-utóbb bojkott lesz a vége. Az eredményt megírják majd mindenhol, de ennél több nem lesz! És igazuk van...!

brother 2008.05.20. 08:50:13

A menedzsere egy nagy fasz, de Gábor sem jár évek óta a földön. Tudom...unokatestvérem, persze azért büszke vagyok Rá mert ahonnan ő indult az nem kis teljesítmény, de Pistának (apukája) köszönheti a legtöbbet.

zsolt 2008.05.20. 09:03:29

Hali

Szerintem jól csinálta!!
Arra nincs ideje, hogy csak a "jó' firkászoknak nyilatkozzon és ráadásul a magyar firkásznak akkor sem szabad hinni ha ló legel a sírján.
Ezért ha valaki fizet akkor komolyan gondolja, ha nem az vessen magára.
Az is elég szégyen, hogy ennyire nem lehet bízni a magyar firkászokban.

értelmetlenségi 2008.05.20. 09:08:34

Mikor tanulják már meg a magyar újságírók, hogy a legnagyobb kibaszás egy ilyen Talma-típusú elszállt sportolóval, politikussal, művészlélekkel, stb-vel, ha egyszerűen leszarják? Nem nyilatkozik, csak rohadt nagy pénzért, és ráadásul venzúrázva?! Anyádat, kisapám! Nem írunk rólad, és kész! Ha csak ennyi összefogás lenne a firkászokban, akkor nem a farok csóválná a kutyát.

Egyébként ki a frászt érdekel, hogy Talma éppen mit, mikor és hogyan cseszett el? Miért kell elájulni attól, ha egy magyar sportoló nem esik ki mindjárt a verseny elején?

csak nézek ki a fejemből 2008.05.20. 09:12:47

Sok szaros firkász se kérjen pénzt a munkájáért. Különösen addig ne, amíg a maga területén nem éri el azt a szintet, mint Talma.
Addig pedig el lehet menni utcát söpörni. Annak legalább van haszna is.

dinoszaurusz 2008.05.20. 09:23:22

Favarora a következőkben az mondja, hogy hülye, aki feleannyit összehozott a sportmenedzseri munkával, mint ő.

hulyemagyar 2008.05.20. 09:23:56

" csak nézek ki a fejemből 2008.05.20. 09:12:47
Sok szaros firkász se kérjen pénzt a munkájáért. Különösen addig ne, amíg a maga területén nem éri el azt a szintet, mint Talma.
Addig pedig el lehet menni utcát söpörni. Annak legalább van haszna is. "

Nagyon egyszerű: nem éri el azt a szintet, nem veszik meg. Mert annyit nem ér. Aztán eltűnik, mert nincs kereslet arra, amir ír.
Talma, mint "termék", márka ugyanez: drága, nem éri meg ennyiért ? Nem veszik. Aztán vége is. Nincs különbség.

mxplanet 2008.05.20. 09:25:19

dino, akárki lett volna talma menedszerre, összehozta volna:) ugynis talmának van tehetsége.

A Galaxis Elnöke 2008.05.20. 09:26:26

Egy motorversenyzőnek a versenyzés a feladata, az újságíróknak meg az írás. A Szent Jobb a Bazilikában meg 100,- forintért van megvilágítva egy percért, hogy lehessen látni/fotózni...

Talma nem a Szent Jobb, hanem egy versenyző, akiből nem kellene magasztos félistent csinálni: ha interjút kérnek tőle, nyissa ki a száját - kultúráltabb bolygókon ez is a "hírrel" jár.

mxplanet 2008.05.20. 09:27:22

ha meg kurva nagy menedszer lett volna akkor nem kellett volna már az italjetes korszakában falhuggyozo csapatokhoz mennie

labi 2008.05.20. 09:40:19

Lófax cikk ez.

Nyilatkozik az ember egy riporternek, aztán ami nyomtatásban megjelenik az köszönőviszonyban sincs azzal amit mondott, ha tv-be meg, akkor meg úgy vagdalják össze, hogy szintén nincs köze az eredetihez.
Nem csoda, hogy elmegy a kedve az egésztől.
Ha nem így csinálnátok kedves újságírók, akkor lehetne csak hábirogni az ilyesmin...

azta 2008.05.20. 09:40:45

minden tiszteletem Talmáé!!!!! és nincs: de!
ti meg hihetetlen irigy parasztok vagytok, régi jó magyar szokás szerint: aki a csúcson van azt rángatjátok, hátha visszafelé esik. gondolom kárörvendőn várjátok, hátha nem mászik ki ebből a gödörből. pedig remélem, hogy sikerül neki. eddig is sikerült! ennyi. a legjobban akkor kell valakinek drukkolni, ha bajban van, ha nem megy neki eléggé, stb! de ti ehhez szegények vagytok - fejben!

fojik :DDDD skyfox (sőt! szkájfoksz) el is hiszem, hogy a komo'j' magyar ú'ly'ságírást műveled :D

ON
az információ pénz és hatalom - ölég rég óta: ha van egy Talma interjúm, többen veszik a lapot, többen olvasnak. talán egy teljes interjúért még a NS-ot is megveszem. és az bizony pénz.

vukkarak · http://wikipart.hu 2008.05.20. 09:52:08

Nem olvasok bulvársajtót, de azért jó lenne olvasni arról, hogy Talmával mi van. De nincs egy árva cikk sem sehol, időnként egy MTI idézet, miszerint "sajnálja, hogy...". Pont most lenne fontos tartani a kapcsolatot a rajongókkal, amikor bajok vannak, mert ilyenkor azok nagyon hamar lekopnak.

Utálom azt, hogy Talma az isten és az újságírók fizessenek, ha akarnak valamit.

Ne ebből gazdagodjon meg, mert nem fog, ha nincs a hírekben az emberek EL FOGJÁK FELEJTTENI. (kivéve persze egy-két hard-core fant), akkor viszont többet bukik, mert nem lesz szponzora.

Összefoglalva:
1. igenis baj van, mert nem megy úgy a motorozás ahogy kell
2. Igenis kellenek az interjúk
3. Foglalkozni kell a rajongókkal, akiknek több kell egy lathatatlan személy imádatánál
4. Igenis lehet bírálni Talmát, ő is ember hibázik, hoz rossz döntéseket, mint Te vagy én.
5. Az elefántcsont toronyba zárt sztár útálatos lesz mindenki előtt.
Uff...

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.05.20. 10:01:02

nem lehetséges az, hogy esetleg Talmácsi Gábor nem akar mindenáron "sztár" lenni győzike, kiszeltünde és az álnok, hazug lakájmédia országában? hm? nem lehet, hogy magasról szarik ránk, és teljesen és tökéletesen igaza van?

hulyemagyar 2008.05.20. 10:07:01

" azta 2008.05.20. 09:40:45"

Hogyan jön ide az irigység, te fasz!? Észérved nincs, aztán jössz ezzel a szar dumával.
Nézz szét a világban, hogy működnek dolgok! Ha nincs sajtód, amit SOKAN olvasnak, akkor elmehetsz a búsba. Szar világ ez, de attól még így van.
Talma meg nem akkora sztár, hogy tömegeknek lehessen lapod eladni csak az ő nevével, hogyaszondja: csak önöknek, csak itt, csak most... Egyszer, esetleg.

Ka 2008.05.20. 10:09:40

A sport mar csak ilyen. Ha nem megy, a szurkolok feltudulnak, mint a Barca eseteben. De hat ez nem holmi multiceges gepmunka!!! Ez sport. Elbuknak, aztan felallnak belole, ettol olyan szep. Plane egy technikai sportban, ahol ha elrontjak a motort, nem tehet rola Talma. Vagy szerintetek igen? Az ujsagirok meg egy nagy kalap kaki. Foleg a magyar ujsagirok, akik nem ertenek hozza. Nem egyszer olvastam mar toluk olyan baromsagot, hogy fogtam a fejem. Megertem hogy nem akar ezekkel kommunikalni. En sem tennem. Mert ha jol megy, ugyanugy mint a szurkolok, segget nyalnak, ha meg van valami bibi, ellene szolnak. Hulye magyar idiotak.

hulyemagyar 2008.05.20. 10:13:49

Áruljátok már el nekem, hogy sajtó nélkül, hosszútávon hogyan lehet vki ismert, eladható sportoló? Ismétlem: TÖMEGEKNEK
Mert a pénz belőlük van. Közvetve, közvetlenül.

hulyemagyar 2008.05.20. 10:16:24

A magyar sajtó meg ugyanolyan, mint a többi. Az olasz az olasz sajtót szidja, a magyar meg a magyart.

Mit? Kádár Sándor. Mit? 2008.05.20. 10:19:51

Ennek azért oka van, hogy így döntöttek.
Ez pont olyan, mint amikor a cigányok panaszkodnak, hogy nem engedik be őket a diszkóba. Nem azért hőbörögnek, mert nem engedik őket balhézni, hanem mert ők cigányok és azért nem mehetnek be.

hohohó 2008.05.20. 10:22:56

Ahogy itt már elhangzott. Talma "brand", védjegy, megvették, finito... Utálkozhat, ingyen tanácsot adhat, protestálhat bárki...a média tudja legjobban: ez így működik!
...
Talmácsi minden egyes 1.-8. -as helyezéssel (akér edzés, akár verseny) címlapos az összes netes motoros oldalon, kezdve a motogp.com -tól...
...
a konfliktus a globális piac és a regionális magyar sajtó konfliktusa...miért lenne Talma olcsóbb egy magyar újságnak mint egy németnek...ismeritek a fejőstehenet?...EU...aláírva, jóváhagyva, fejve...hát akkor annyi!...pontosabban ugyanannyi...a tej, a kenyér, az autó... +- minden.
.
dolgozzatok magyar "médiamágnások"...ne intrikáljatok, nemzetieskedjetek, lobbizzatok, hetedik bőrt nyúzzatok...ha szponzornak jelentkeznétek...csak egy telefon!!! szép kis matrica kerül a motorra...mindenki lát benneteket az egész világon...
.
Na most miért szeppentetek annyira meg?!

azta 2008.05.20. 10:23:11

hulyemagyar 2008.05.20. 10:07:01
" azta 2008.05.20. 09:40:45"

Hogyan jön ide az irigység, te fasz!? Észérved nincs, aztán jössz ezzel a szar dumával.

:D
köszönöm! ez az érvrendszer hatott rám - köcsög Talma!

én csak azt gondolom, hogy ahogy eddig is, úgy most is tudják mit csinálnak. szerintem ez Talmácsiék privát döntése. nem kell vele egyetérteni. ha elbassza, magának bassza el.

azt azért megkérdezném, hogy szerinted Talmácsi tényleg ennyire közügy e, hogy lebaszarinthatjuk azért, hogy hogyan intézi a pénzügyeit? hogy beleszólhatunk kvázi az életébe? mert miazmárhogy ingyé' nem aggya magát, he? meghogy elesik a versenyen a béna parasztya?! hogyan képzeli? faszénemmentfel a motodzsípíbe, mer' ez itten az ovoda?!
nos? okostojásmagyar?

azta 2008.05.20. 10:26:56

hulyemagyar 2008.05.20. 10:13:49
Áruljátok már el nekem, hogy sajtó nélkül, hosszútávon hogyan lehet vki ismert, eladható sportoló? Ismétlem: TÖMEGEKNEK
Mert a pénz belőlük van. Közvetve, közvetlenül.


hát a magyar sajtó nélkül került oda ahova! hahó!!!
meg pont ez a menedzsmentje hozta neki össze azt a környezetet ami most van.

Petya 2008.05.20. 10:29:00

pro és kontra igaza lehet mindkét oldalnak.

akár tetszik, akár nem, egy bizonyos szint után szükség van a médiajelenlétre. (akár sportoló, akár színész, akár egyéb "sztárról" legyen is szó.) s e jelenlét hiánya bizony igen komoly következményekkel járhat. még egy - igen kemény emberi teljesítményt nyújtó - sportoló számára is. (írta valaki feljebb, hogyha - hiteles interjú-források hiányában - kvázi "kitalációkba" bocsátkozik a média, akkor az minden lesz csak nem kellemes Talmácsi számára. Mert ugye "a hír szent, a vélemény szabad"...)

a másik oldal is érthető: óriási pénzt "feccöltek" Talmácsi karrierjébe az évek folyamán, s nyilván szeretnék ha minél több pénz befolyna relative rövid idő alatt. (persze vannak határok, s azt is lehet befolyásolni, hogy MELYIK médiaszereplőnek nyilatkozik, s ha kér pénzt, MENNYIT is kér... )
plusz még annyit hozzátennék, hogy a magyar sportújságírás már akkor említette Talmácsit, amikor még a KTM-nél volt és a szélesebb média és közvélemény nem is ismerte a nevét. ezért én sem mosnám össze a sportújságírást a bulvármédiával.

hulyemagyar 2008.05.20. 10:42:43

Hahó! Igen, a menedzsment segítségével lett világbajnok. De a MAGYAR sajtó kell ahhoz, hogy ebben az országban beszéljenek róla. Vagy a menedzsment indít majd egy lapot is!? :)
A 2 dolog szvsz teljesen különböző.

És mégegy: Én sohasem szidtam Talmát, nem becsméreltem soha. Sem őt, sem pedig az eredményeit. Ott parázok minden futam közben a tv elött, és drukkolok neki. Úgyhogy, nem köcsög Talma! :)

Én csak azt mondom, hogy szerintem nem kifizetődő egyre ritkábban szerepelni a lapokban. Ennyi és nem több.

Laciii 2008.05.20. 10:50:09

Magyar tömegek sz**t se érnek, szponzorok szempontjából mi egy kis szmötyi se vagyunk a térképen, csóróságunkat pont ez példázza legjobban, hogy "horribilis" összeg egy interjú.

A pénzt a szponzorok adják, ha a magyar "sportsajtó" épitette volna Talma népszerűségét, hogy pár magyar szponzornak is megérje mögéállni, akkor nem kellett volna eladnia magát és most vigan nyilatkozna nektek is.

Szűk szurkolói réteg eddig is elérte, ezután is el fogja nélkületek is, a arra a "népszerűségre" amit a magyar bulvár ad neki meg tényleg nincs szüksége.

Laciii 2008.05.20. 10:59:48

Sajnos folyton előjön a magyar mentalitás, ha valaki ki akar mászni a gödörből azt megpróbáljuk visszahúzni :(

"Különben pénzéhes leszel és hazug, kedves Talmácsi Gábor!"
Hiába szeretnéd, hogy azt gondoljuk róla, tudjuk, hogy nem olyan, mint ti.

hulyemagyar 2008.05.20. 11:02:14

" Laciii 2008.05.20. 10:50:09
Magyar tömegek sz**t se érnek"

Igazad van, a spanyolok meg az olaszok rajonganak érte, mert nekik nincs versenyzőjük. Ők jobban kíváncsiak rá, mint mi. :D
A szűk szurkolói réteg meg nem üzlet.

Én olyat még nem hallottam, hogy vkinek hosszútávon, üzleti szempontból az éri meg, hogy egyre kevesebbet hallanak róla. De az idő majd az idő eldönti.

hulyemagyar 2008.05.20. 11:05:18

Ennek az lesz a vége, hogy eltűnik, mint a Koko. Pedig szeretném magasabb kategóriában látni!

mxplanet 2008.05.20. 11:14:42

csak koko nem volt tehetséges. ez a különbség

Laciii 2008.05.20. 11:16:26

"A szűk szurkolói réteg meg nem üzlet."
Elárulok valamit, egész Magyarország, mint CÉLCSOPORT nem üzlet spanyolokhoz, olaszokhoz, angolokhoz ... képest, tudod a szponzorok !!FIZETŐKÉPES!! KERESLETRE utaznak, ez nálunk hangya...lábujjnyi.

Szponzoroknak vagy egy népszerű versenyző vagy egy VB kell, őket Talma teljesitménye meg a menedzsment győzte meg, hogy VB cimet hoz nekik, mert tömeg nem volt Talma mögött.

"Én olyat még nem hallottam, hogy vkinek hosszútávon, üzleti szempontból az éri meg, hogy egyre kevesebbet hallanak róla. De az idő majd az idő eldönti."
Ahol a szponzoroknak megéri mutogatni a VB-t ott hallanak róla.

Laciii 2008.05.20. 11:21:57

"Ennek az lesz a vége, hogy eltűnik, mint a Koko."
És hoztad a legjobb példát, hogy mennyit ér a magyar tömeg, ha lett volna benne üzlet megpróbálják visszahozni, de nem érte meg, amig az eredményeket hozta addig jó volt, mert el tudták mondani, hogy övék a bajnok, de piac nem volt mögötte.

hulyemagyar 2008.05.20. 11:57:53

De az olaszoknak, spanyoloknak van számtalan saját versenyzőjük. Mégis kit érdekel ott egy Talmácsi?
Csak annyira, hogy őt kell legyőzni, és nem többet.
Tegyük fel, hogy idén jópár ponttal lemarad a VB címről. (Nagyon remélem, hogy nem így lesz, mert az biztos, hogy nem felejtett el motorozni egyik napról a másikra)
Mi lesz utána? Külföldi újságokban cikksorozatok, meg majd veszik az interjúit, mint a cukrot?
Én naívként azt hittem, hogy egy magyar versenyzőnek elemi érdeke, hogy a saját országában legyen ismert és szeretett vki.
Gyorsán hozzáteszem ismét, én megemelem a kalapomat Gábor elött!

Laciii 2008.05.20. 12:22:01

Mindenképp megy a 250-be és ott bizonyit :)
Megmutatta, hogy képes VB-t nyerni, szponzoroknak meg igazán ez számit.

"Én naívként azt hittem, hogy egy magyar versenyzőnek elemi érdeke, hogy a saját országában legyen ismert és szeretett vki."
Tényleg naiv vagy, sajnos el kellett adni magát, hogy ideáig eljusson, ne hidd azt, hogy ő diktál a WCC-nek, hogy ő most magyaroknak ingyér akar nyilatkozni, a magyar helyzet meg a magyar sportsajtó közönye kényszeritette ebbe a helyzetbe, most meg rinyálnak.

hulyemagyar 2008.05.20. 12:30:59

Akkor maradjunk abban, hogy továbbra is szurkolunk Neki, és a 250-ben ismét VB-t nyer! :)
De remélem, hogy idén a 125-ben is. Szerintetek erre most mennyi esély van?

Laciii 2008.05.20. 12:50:22

Talma túl van a szökőévenkénti hibán :) úgy tűnik most már a motor is birja, és elég gyors is, szóval szerintem van még esély azt figyelembe véve, hogy más se mutatott eddig nagyon meggyőző teljesitményt.

Pelthar 2008.05.20. 13:17:00

mxplanet: csak a te kedvedért, Kokó olimpiai bajnok, világbajnok, amatőrként évekig volt veretlen. Szerinted meg tehetségtelen. Erre nem nagyon lehet mit mondani.

Ami az Italjetet illeti, már írtam korábban. Stefano saját zsebéből fizette be Gábort ide is, és később a Sachsen csapathoz is, amellyel Gabi 4. volt Brazíliában. Milliókat tett le a saját zsebéből!!! Szerinted nem tesz meg mindent, hogy sikeres legyen Gábor?

mista, ide a rozsdás bökőt, hogy az első pillantásra kétértelmű cím miatt ekkora a forgalmad. Az újságírói leleményhez gratulálok, a korrektségen, illetve stíluson még lenne mit csiszolni.

acetofive 2008.05.20. 18:44:08

pelthar, szep ez az urban legend, de nem igaz...

loggoll 2008.05.20. 18:59:05

Itt vannak a tarifák: index.hu/sport/080520talma2/

Szóval itt nem az interjúadásért kell fizetni, hanem egy pr cikk megjelentetésért. Ez nekem azt jelenti, hogy soha nem fogok elolvasni egy TG "álinterjút", hiszen az nem is interjú, hanem valaki írta a cégükön belül úgy mintha interjú lenne. Nem fogok komolyan venni egy cikket sem, amiben TG szerepel.

Ezt eljátszotta TG.

Laciii 2008.05.20. 19:22:32

"Ezt eljátszotta TG."
Megérdemled.

aggness 2008.05.20. 21:05:29

sziasztok! lehet, hogy már későn tévedtem ide de úgy érzem, muszáj hozzászólnom. szinte mkinek lehetne igazat adni. talma jó, nagyon jó, de mista nem is ezt vonta kétségbe.
"mista, ide a rozsdás bökőt, hogy az első pillantásra kétértelmű cím miatt ekkora a forgalmad. Az újságírói leleményhez gratulálok, a korrektségen, illetve stíluson még lenne mit csiszolni."
és ezt a forgalmat meg is érdemli. nekem tetszik a stílus, őszinte és bunkó néha, de épp ezt jó aolvasni. izgi, ezután párszor sztem még ide fogol tévedni, tecccik:)

mista · http://langologitarok.blog.hu 2008.05.20. 23:46:35

pelthar: "mista, ide a rozsdás bökőt, hogy az első pillantásra kétértelmű cím miatt ekkora a forgalmad. Az újságírói leleményhez gratulálok, a korrektségen, illetve stíluson még lenne mit csiszolni."

ne hadonássz a rozsdás bökővel, mert az fájhat.

a helyzet egyébként az, hogy azért volt ekkora a forgalom, mert index-címlapon volt a poszt elég sokáig (1 este+1éjszaka+1délelőtt), így rengetegen találtak ide onnan. gondolom te is így jöttél.

ott pedig egyébként nem ez volt a cím, mint itt, úgyhogy az itteni cím biztosan nem vonzott ide onnan senkit sem. de azért kösz az elismerést :D

a stílusom az ilyen. lehet szeretni, meg utálni. vagy leszarni. inkorrekt viszont nem tudom, hol voltam. olvasd el mondjuk loggoll legutóbbi véleményét a talmácsi-tarifákról! na, pontosan erről van szó a posztban. amint ennek híre megy (igazán széles körben), azt gondolom igen sokak fognak így vélekedni, mint loggoll. a cím pedig pontosan erről szól, azaz, hogy talmácsi pénzéhes és hazug lesz a tömegek szemében, amennyiben nem változik a helyzet és a széles közönség számára ez az egész sztori úgy jön le, hogy talmácsi pénzért árulja az interjúnak nevezett pr-cikkeit a sajtónak, amin még változtatni sem lehet.

ennyi.

többször nem vagyok hajlandó elmagyarázni. aki minimális szinten sem képes egy szöveget értelmezni, az olvasson dörmögő dömötört! vagy inkább ne olvasson semmit.

Csakegyrajongó 2008.05.21. 20:31:01

Hát ez is egy tipikusan olyan cikknek csúfolt valami, ami miatt Talmáék nem akarnak mindenféle firkásszal szóba állni. Elolvastad többször is, mileőtt ide raktad???? Szégyen. Gondolom Te is ÚJSÁGIRÓNAK tartod magad.
Volt szerencsém többször is találkozni Talmával. Higgyétek el a világon a legjobb fej. Kedves és közvetlen.
Az idei első futam után volt vele egy találkozó, azt mondta kérdezzünk bátran, csak arra kért, hogy ne azokat a kérdéseket tegyük fel neki, amire nap mint nap válaszol, mert higgyük el, fárasztóbb, mint bármi más.
Ő egy világbajnok. Abban, amit csinál tavaly ő volt a legjobb. Ez minden tiszteletet megérdemel. A többi meg csak mese habbal.

kócos 2008.05.21. 21:15:19

Az a baj, hogy itt a többségnek fogalma sincs a dolgokról, csk faszkalapozik., óóóóóóbééééégat, pocskondiáz másokat. Nem kell nektek tudni, hogy ki miért mit és mennyiért nyilatkozik. Talmácsi megdolgozott a sikeréért. Ez üzletet generál, eladhatóvá válik minden vele, ergó pénzt lehet kérni érte. Miért is baj ez?? Miért kellene ezért Talmának magyarázkodni?? A menedzsment teszi a dolgát, pénzt kér az infóért, ez szokatlan???

A motorsport nem üzlet Magyarországon, míg nincs egy világbajnok. Most van, üzlet is van, kicsiben, de van. Szokatlan a sportújságíróknak, mert csak a Bivalybasznád-Baktalórántháza meccsre lehet ingyé' bemenni és ingyé' interjúztatni??? Meg kell szokni, hogy ez az élet, üzlet, biznisz, kedves Mista, te nem Talma farvizén népszerűsödsz most éppen?? Volt már ennyi látogatód, postod, kommented?? Büszke lehetsz magadra, bár mérhetetlenül szánalmas vagy.
üdvözöl egy Talma-fan

Motorra, de Magyar! 2008.05.21. 22:41:11

Meglepő, de nem anyázni akarok itt most! (pedig jól esne, egy ilyen kemény, stresszes nap után :) )
Ez a dolog amiről itt szó van, több oldalról is megközelíthető!
1. Tudja-e valaki, hogy a leganyagiasabb sportok egyikénél (MOTOGP), szokatlan dolog-e pénzt kérni az aktuális világbajnoknak a szerepléséért/interjújáért? Ráadásul egy igen különleges világbajnokról van szó!!! Nem a szeme színére gondolok, nem is IQ-jára hanem arra, hogy kelet-európaiként sikerült egy olyan sportágban bizonyítania, nem mást, csak azt, Ő A LEGJOBB!!!
Nem egy kör alatt, nem is egy egész versenyen :), hanem egy egész évad alatt!!! Ki hitte volna ezt egy éve még??? Nagyon-nagyon kevesen! Neki sikerült! Ja igen az "ovisok" között! Mondom még egyszer, egyedüli kelet-európaiként amióta motoros VB létezik!!!!
2. Tartozik Ő valamivel a magyar sajtónak? Kölcsönösen jól jártak egymással tavaly! Talmát maximálisan népszerűvé tették, hiszen a csapból is Ő folyt, és bármit el lehetett adni, ami Talmáról szólt!
3. Most Talmának sokkal fontosabb a versenyzés, mint a nyilatkozatok a nap 24 órájában! Ez a dolga! Sőt dolga az is, hogy hírt adjon a versenyeiről! Ezt meg is teszi ingyen és bérmentve! Aki pedig ezen felül a sablon kérdések százait fel akarja tenni neki az fizessen érte! Miért is ne? És azt hiszem nem kifejezetten a magyar sajtóval szemben szabták az árakat, hanem ez minden újságra vonatkozik!
4. A legfontosabb: Ez még egyetlen egy híres sportolóval sem történt meg? Már mint, hogy pénzt kért a nyilatkozatért (Lorenzo még a nyalókáért is óriási pénzt kér, én meg fizethetek érte a boltban, és még a fogamat is rontja!)!

Jó lenne, ha holnap nem nyitna valaki blog-ot amiatt, mert Koplárovits Béla a nemzetünk büszkesége, amikor kiütötte a MU-t ingyen nyilatkozott minden újságnak, éjjel-nappal! Ha Ő megtette, akkor Talma is megtehetné! Pedig Talma még focizni sem tud! (Láttam!)

acetofive 2008.05.22. 00:19:46

erdekes, hogy Szavay Agi korul nincs balhe.. gondolom nem favaro a managere...

Hart Andrea 2008.05.22. 00:28:29

T.Mista!

Előre bocsátom, hogy én Talmácsi Gábor tisztelője és rajongója vagyok.
Ami pedig a véleményemet illeti: Ez a Fiatalember és családja az életét tette arra, hogy elérjenek arra a csúcsra amit Gábor tavaly elért. Örömet és büszkeséget adott nagyon sok Magyar embernek.

Én nem látok abban semmi kivetnivalót, hogy pénzért nyilatkozik. Így legalább jó néhány szennylap olyan szűrön kell átmenjen, amin valószínüleg fennakadnak. Nagyon sok szennylap él a pletykákból, amit nyilvánvalóan Gábor menegere szeretne elkerülni.

Végezetül pedig csak egy apró megjegyzés: még egy sima halandó embernek is kijár annyi tisztelet, hogy a nevét nagybetűvel írják. Legyen szíves és a jövőben, ha válaszolgat a blogban akkor Talmácsi Gábor nevét írja nagybetűvel.

Üdvözlettel Hart Andrea

talma szurkoló 2008.05.22. 00:30:02

Talma magából csinált világbajnokot Favaro és mások támogatásával. A sajtó felkapta és népszerűsítette. Nélküle az ország nagy része mit sem tudna minderről. Ez egy szimbiózis. Szükségük van egy másra.
Úgy tűnik Favaro nem találta meg a megfelelő egyensúlyt, túllőt a célon. El lehet azonban azon is gondolkodni, hogy Talmával egy versenyhétvégén több tucat újságíró is szeretne beszélni. Mennyit? Mondjuk 10 percet. 50x10 perc az mennyi is? Több mint 6 óra! Mindezt telefonon, hiszen a versenyek külföldön vannak. Magyar futam nincs is. A kérdések nagy része pedig közel azonos lenne! Így is olyan jól hangzik a dolog?
Ami a fenkölt újságírókat illeti, hányan tudják például, hogy a fő magyar sportlap nem ír a futsalról (teremfoci), mert haragszik a szövetségre? Mit gondoltok, hány ilyen példa van még? Nem beszélve a különböző kedvezményekért megírt cikkekről, egyes személyek, érdekcsoportok kapcsán. Nem ismeritek Gyárfás urat? Az úszószövetség (és a pártkelte) főnökét? Nem tudtok róla semmit? Örüljetek! Vannak még jópáran ebben a kategóriában. Róluk is nyugodtan lehet beszélni. Az MSÚSZ nem a grállovagok gyülekezete. Netán vakaki azt hitte? Ébredjen fel!
Avagy a kiforgatott, "félreértett", szövegkörnyezetből kiemelt kijelentések? Nem mutat a magyar sajtó naponta több tucat példát? A sportlapok is! Gondoljatok a kajakos lányok - Rozsnyói Katalin (Fábiánné) konfliktusra.
Nem örülök a konfliktusnak, de a MSÚSZ nem a "cenzúra" ellen küzd. Ezt azért látni kell.

Zsuzsa 2008.05.22. 09:27:52

Azzal az érvvel szeretnék vitatkozni mely szerint "ezen a szinten mindenhol a világon így van". Nem, nincs így. Például az F1-es pilóták sokkal nagyobb sztárok, mint Talmácsi, mégis lehet velük ingyen interjút készíteni. Ha valaki mélyinterjút akar, arra várni kell, lehet, hogy az adott pilóta sajtósa szelektál is, hogy ki az, akinek adnak és kinek nem, de nem kell érte fizetni. Olyanról meg nem is hallottam, hogy bele próbálnának szólni a tartalomba, cenzúrázni próbálnának. Ill. egyszer Ralf Schumacher megpróbálta az F1 Racinggel - nem is tette zsebre, amit a laptól kapott a következő számban.

Talmának egy jó sajtósra lenne szüksége, aki kordában tartja a médiaügyeit, igen, szelektál, ha kell és sorba állítja az interjúkérelmeit, beosztja azt, hogy mikor áll a média rendelkezésére és hogyan. Ez is egy szakma, Favaro ezt nem tudja ellátni. Meg ezek szerint a WCC sem nagyon. Vagy legalábbis nem jól.

Hülyeségnek tartom azokat a vádakat, hogy a MÚOSZ le akarja járatni Talmát csak úgy, mert épp nincs jobb dolguk. Miért tennék? Biztos van alapja annak amit mondanak. Természetes, hogy a rajongók Talmával vannak és csípőből tüzelnek mindenkire, aki Talmát bírálni meri, de meg kell nézni, hogy mi az igazság abban, amit a MÚOSZ állít.

Amúgy meg arról, hogy Talmának nem Mo. a piaca. De igen! Ne áltassuk magunkat azzal, hogy egy olasz, német vagy spanyol újságíró fizetni fog azért, hogy Talmával interjút készíthessen. Nekik ő nem annyira érdekes, mint nekünk. Akkor inkább elmegy és készít egyet ingyen Rossival...

Páder 2008.05.23. 09:51:38

Valaki nézzen már utána, hogy a WCC kft bejegyzett cég-e? Megsúgom, nem az.

mista · http://langologitarok.blog.hu 2008.05.30. 18:17:09

mivel ez a poszt és kommentjei még az ún. talma rajongói fórumba is eljutottak és - mint azt nemrég megtudtam - egy ideig ott is epekedve várták a reakciómat, ezért - bár semmi kedvem nem volt már hozzá - íme:

kócos: nem, nem azon. sőt, egyáltalán nem "népszerűsödöm". és igen, volt már. több is.

hart andrea: nem fogom. mint ahogy kommentbe semmit sem még a sajátomat sem. a posztban úgy van. ja, és szeritnem talmácsi gábor egy sima, halandó ember.

remélem mindenki boldog :D

acetofive 2008.06.12. 00:17:26

"kulonben penzehes leszel...."

www.talmatrend.hu/

a heti lottoszamokat kernem szepen, ha lehet...

mista · http://langologitarok.blog.hu 2008.06.12. 11:43:41

de legalább az oldal zenéje jó. pedig, ugye, ha favaróból meg a zenéből indulunk ki ... :)
süti beállítások módosítása